20. Večernjakov pečat

Telefoni ne prestaju zvoniti, kandidati su ponosni jer su među 150 u izboru za Osobu godine

06.05.2021.
u 14:00

Od objave kandidata za 20. Večernjakov pečat u ponedjeljak, a čija imena i prezimena svakodnevno objavljujemo, telefoni u redakciji Večernjeg lista ne prestaju zvoniti. Jedni zovu kako bi zahvalili na ukazanom priznanju što su se našli među 150 odabranih, drugi iz tuđine pišu pisma i ističu da su ponosni na Bosnu i Hercegovinu, treći naglašavaju da samo Večernjakov pečat otkriva sve bogatstvo ove zemlje jer koliko god bili obavijeni tamom, još je ostalo onih koji pale svijeću da stvore svjetlo i rade za dobrobit sebe i zemlje u kojoj žive, na zadovoljstvo svih naroda u ovoj zemlji. Također, traže se i informacije što je Direkcija pripremila za ovogodišnju manifestaciju. Ono što se zasad zna jest da spektakl neće izostati, jer nije izostao nijednom kroz 19 prošlih Pečata, a kamoli ovoga puta kada slavi jedan jubilej. Od prvih uručenja nagrade za 2001. godinu puno toga se promijenilo, piše Večernji list BiH. 

Sam vremeplov koji smo gledali proteklih dana u emisiji “Ususret Večernjakovu pečatu” pokazuje koliko su se laureati promijenili od 1. finala do danas. Osobe godine kroz 19 Pečata bili su Mijo Brajković, Vinko Puljić, Dragan Čović, Emir Kabil, Ivan Ljubičić, Milorad Dodik, Miroslav Lajčák, Ante Kvesić, Halid Bešlić, Franjo Rajković, Lukrecija Mamić, Sejdić i Finci, pape Franjo i Benedikt XVI., Husejn Smajić, Enis Bešlagić, Marko Pipunić, četiri izbornika Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković. Zatim na punoljetnosti, 18. Večernjakovu pečatu, Osobe godine bili su Zlatko Dalić i vatreni iz BiH: Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Luka Modrić, koji je nastupao za Zrinjski. Na 19., prvom pandemijskom Večernjakovu pečatu, koji je održan prošle godine, Osobe godine bile su dvije Sarajke i Banjolučanin: infektologinja Alemka Markotić te epidemiolozi Darija Kisić Tepavčević i Alen Šeranić. Ovo troje liječnika postali su heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama. A sada je red na 20. Večernjakov pečat. Napomenimo i kako svi čitatelji mogu sudjelovati u izboru onih koji su, prema njihovu mišljenju, bili najbolji u protekloj godini. Dovoljno je samo ispuniti kupon i poslati ga na Večernjakovu adresu, a svi kuponi ulaze u utrku za vrijedne nagrade. Sretni dobitnici bit će poznati nakon završetka finala jubilarnoga Pečata, 28. svibnja.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije