manifestacija

Svi televizijski kapaciteti bit će u službi manifestacije

13.05.2019.
u 16:12

Tko će kroz cilj proći kao posljednji na Večernjakovu pečatu, a ujedno će biti proglašen Osobom godine nakon što se dodijele sva priznanja u kategorijama, pitanje je kojim se ovih dana bavi i bosanskohercegovačka javnost. Tisuće kupona svakodnevno pristižu u redakciju Večernjeg lista BiH, na adresu Kralja Zvonimira 13 u Mostaru, a prijedlozi za pobjednika šalju se i preko društvenih mreža i drugih platformi koje koristi Večernjakov pečat.

Dobra priprema

Direkcija najznačajnije manifestacije u BiH, koja slavi i ocjenjuje izvrsnost, tijekom cijelog tjedna održavat će sastanke i donositi zaključke vezane za samo finale koje će se 22. svibnja održati u dvorani hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Mostar, Sarajevo i Zagreb, sve su to gradovi u kojima se intenzivno radilo posljednjih mjeseci. Produkcijski, na sam dan Večernjakova pečata, sve bi trebalo funkcionirati na vrhunskoj razini. To je potvrdio i Benjamin Butković, urednik specijalnih programa BHRT-a. Državna televizija sve svoje programske i produkcijske kapacitete na dan održavanja manifestacije stavlja u funkciju u cilju uspješne organizacije ovog velebnog događaja. BHRT je ranijih godina produkciju slike iz Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače radio vlastitim digitalnim reportažnim vozilom i bio odgovoran za idejno rješenje scenografije Pečata. Za potrebe što kvalitetnije realizacije prijenosa manifestacije angažira se i posebno tonsko vozilo s 48-kanalnim miksom, kao i posebno osvjetljenje u dvorani.

Deseci televizija, što preuzimanjem signala zbog prijenosa, što zbog snimke, emitirat će Večernjakov pečat. Za vrhunsku produkciju i ove godine brine se televizijski redatelj Večernjakova pečata Vedad Hodžić. - Dobra priprema je 70 posto posla, kada se sve to dobro uveže, onda je sama realizacija najslađi dio. Svake godine trudimo se kvalitetu manifestacije podići na veću razinu. Pogreške tih živih prijenosa jesu moguće, gotovo i neizbježne, jer je to ipak nepredvidljiva materija, ali na manifestacijama poput Večernjakova pečata njih jednostavno ne smije biti. Ekipa BHRT-a sačinjena je od velikih TV profesionalaca koji posjeduju ogromno znanje i iskustvo, i to je uvijek protuteža svim tehničkim nedostacima na koje nailazimo tijekom samih priprema.

U priči oko Večernjakova pečata, osim ekipe BHRT-a, veliki je i broj ljudi koji dolaze iz drugih sfera posla, tu je ekipa koja se brine o sceni, svjetlu, tonu, protokolu... Iz tih razgovora uvijek se “izbrusi final”, koji našoj vjernoj publici pruži vrhunski audiovizualni ugođaj”, riječi su glavnog redatelja BHRT-a Vedada Hodžića, koji je ujedno i televizijski redatelj Večernjakova pečata. Brojne stvari na pozornici moraju biti efektne i televizične. Iz svakog kuta šalje se poruka ove manifestacije.

Pozitivna slika BiH

Tako je i govornica ranijih godina bila u znaku Večernjakova pečata i ručno je izrađena za potrebe događaja. To je djelo sjajnog scenografa Senada Smakovića, koji se iz godine u godinu trudi da scenografija bude što bolja. Zaslužan je i za izgled nagrade koja se uručuje dobitnicima. “Sam izgled Večernjakova pečata, s krilcima koji sam radio u staklu, treba predstavljati jednu lakoću i transparentnost samog tog događaja”, kazao je Smaković.

Ovoga tjedna slijede najsloženije radnje za direkciju Večernjakova pečata.

Ulazi se u posljednju fazu posla, a cilj svih aktera u procesu je da 18. Večernjakov pečat pošalje pozitivnu sliku Bosne i Hercegovine svijetu i da još jednom potvrdi kako ova zemlja ima budućnost i odlične ljude koji postižu izvanredne uspjehe, ali, nažalost, zbog brojnih drugih stvari, ostaju negdje po strani.

Ususret Večernjakovu pečatu održat će se još jedna uvodna emisija večer prije, a na dan samog finala Mostar će rasplesati orkestar, zatim i mažoretkinje, a na noge će ih dignuti i brojne poznate osobe koje 22. svibnja planiraju nazočiti manifestaciji. “Europski Oscar” bliži se svom vrhuncu, i to 18. put zaredom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije