Medijski partner BHRT

Pečat je uspješan jer ga rade i profesionalci s televizije

27.05.2017.
u 11:35

 Kako bi Večernjakov pečat bio istinski spektakl za oči i uši milijunskom auditoriju pred malim ekranima pobrinula se ekipa s BHRT-a, našeg dugogodišnjeg medijskog partnera i suorganizatora.

Nema riječi kojima možemo zahvaliti toj vrijednoj ekipi entuzijasta i profesionalaca koji projekt Večernjakova pečata katkad doživljavaju kao svoj, možda i više nego mi sami. Zato Belminu, Muhamedu, Vedadu, Benjaminu, Dženiti, Dževdetu, Senadu, Mariju, Maji, Dejanu, Harisu, Srđanu...još jednom hvala od srca. Državna televizija je i ove godine stavila sve svoje programske i produkcijske kapacitete na raspolaganje organizaciji ovog, po svemu, jedinstvenog događaja u čitavoj regiji. Za potrebe što kvalitetnije realizacije prijenosa manifestacije bilo je angažirano i posebno tonsko vozilo s 48-kanalnim miksom, kao i posebno osvjetljenje u dvorani. Izravan prijenos išao je na čak četiri televizije iz tri različite države, a u snimkama i na brojnim drugim. I brojne radijske postaje izravno su emitirale ovogodišnji Večernjakov pečat. Za vrhunsku produkciju pobrinuo se televizijski redatelj Večernjakova pečata Vedad Hodžić, koji nam je ispričao kako je realiziran ovaj događaj.

Pogrešaka ne smije biti

- Svjesni interesa koji Večernjakov pečat izaziva, a posebno sada kada je BHRT u veoma teškoj situaciji, pripreme za realizaciju Večernjakova pečata su pred nas stavile možda najteži izazov do sada. Dobra priprema je 70 posto posla, kada se sve to dobro uveže onda je sama realizacija najslađi dio. Svake godine se trudimo kvalitetu manifestacije podići na veću razinu. Pogreške tih živih prijenosa jesu moguće skoro i neizbježne, jer to je ipak nepredvidljiva materija, ali na manifestacijama poput Pečata njih jednostavno ne smije biti. Ekipa BHRT-a je sačinjena od velikih tv profesionalaca koji posjeduju ogromno znanje i iskustvo, i to je uvijek protuteža svim tehničkim nedostacima na koje nailazimo tijekom samih priprema.

U priči oko Pečata pored ekipe BHRT-a je i veliki broj ljudi koji dolaze iz drugih sfera posla, tu je ekipa koja se brine o sceni, svjetlu, tonu, protokolu... Iz tih razgovora se uvijek “izbrusi final” koji našoj vjernoj publici pruži vrhunski audio-vizualni ugođaj” - objašnjava Hodžić, inače glavni redatelj BHRT-a.

Ogromne zasluge da Pečat bude to što jest su i zasluge autora scenarija, voditelja i urednika emisija koje su bile uvod u Večernjakov pečat, Dževdeta Tuzlića.

Sjajni scenograf

Scenografija je, pak, posebna strana priče. Govornica je bila u znaku Večernjakova pečata i ručno je izrađena za potrebe manifestacije. Sve je to djelo sjajnog scenografa Senada Smakovića, koji nam kaže:

- Najprije, zahvaljujem organizatorima Večernjakova pečata na lijepom prijemu i suradnji, a scenografija koju ste vidjeli u biti je poboljšanja verzija one od prije dvije-tri godine i ona je rezultat timskog rada. Nadamo se da će iz godine u godinu scenografija biti bolja - kazao je Smaković, koji je također zaslužan i za vizualni izgled govornice u obliku Večernjakova pečata.

- Sam izgled Pečata s krilcima koji sam radio u staklu treba predstavljati jednu lakoću i transparentnost samog tog događaja - dodao je Smaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije