DR. KENAN ARNAUTOVIĆ LAUREAT JE U KATEGORIJI “MEDICINA”

Moje dvije domovine su SAD i BiH, jedna mi je dala iznimnu karijeru, a druga je moja vječna inspiracija

28.05.2022.
u 21:00

 

U glavnome bh. gradu dodijeljen je i Večernjakov pečat u kategoriji “Medicina”. Osim one u studiju BHRT-a, druga “pozornica” ovogodišnjeg izbora Osobe godine u Sarajevu bila je ispred jednoga od simbola grada na Miljacki - Vijećnice, gdje je dobitnika otkrio dr. Nikica Gabrić, inače svjetski poznati liječnik koji živi i radi na relaciji Zagreb - Sarajevo. Dr. Gabrić je, prije samog proglašenja laureata, istaknuo:

- Drago mi je što ovdje, ispred simbola Sarajeva i BiH, mogu proglasiti dobitnika priznanja u oblasti medicine. Pečat u obliku maslinove grančice u ovoj kategoriji dobio je dr. Kenan Arnautović koji je ovu prestižnu nagradu primio upravo u svome rodnom gradu. Laureat Kenan Arnautović neurokirurg je svjetskoga glasa, potpredsjednik je Svjetske udruge neurokirurga, direktor međunarodnog programa Američke neurokirurške udruge, a u svojoj klinici u SAD-u educira liječnike iz svoje rodne zemlje - od Sarajeva do Mostara. Dr. Kenan Arnautović se, primivši Pečat iz ruku svoga kolege dr. Nikice Gabrića, uz riječi zahvale na ovome velikom priznanju za njega i njegov rad, obratio publici Večernjakova pečata.

- Želio bih zahvaliti Večernjem listu, Redakciji i žiriju koji su, među nekolicinom nominiranih, izabrali mene kao dobitnika ove jako prestižne i utjecajne nagrade. Želio bih zahvaliti mojim dvjema domovinama - Sjedinjenim Američkim Državama i Bosni i Hercegovini - jednoj koja mi je pružila iznimnu karijeru, a drugoj koja mi je vječna inspiracija te, naravno, mojoj obitelji koja mi je uvijek bila potpora u radu - kazao je nakon preuzimanja Večernjakova pečata dr. Kenan Arnautović zahvalivši na kraju još jednom svima koji su prepoznali njegov rad u oblasti medicine. Dr. Kenan Arnautović koji je svoj, danas iznimno uspješan, profesionalni put počeo u rodnome Sarajevu, između ostaloga, autor je triju knjiga i 130 znanstvenih radova. Također, koautor je u nekoliko vodećih neurokirurških časopisa među kojima su “World Neurosurgery” i “Operative Neurosurgery”. Ističe kako je ponosan što se sedam neurokirurga iz Bosne i Hercegovine usavršavalo u SAD-u i učilo o vrhunskim tehnikama te novim metodama. Tajna njegova uspjeha je, kako ističe, da se onome što radite morate predati srcem i u svemu što radite morate uživati. Ističe i kako je puno učio od velikih imena, stručnjaka, a kada je shvatio da i oni prave pogreške, učio je i na njima. Jer “ne možete biti lider s najboljom knjigom na svijetu ako ona to nije”. Nakon završetka Medicinskog fakulteta u Sarajevu i specijalizacije iz neurokirurgije, koju je usavršavao i Hannoveru, u SAD-u nastavlja specijalizaciju na Sveučilištu Arkansas for Medical Sciences, gdje odlazi pred kraja rata. U Memphisu postaje šef Baptist instituta za neurološke znanosti. Redoviti je profesor neurokirurgije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Tennesseeju. Više je puta isticao kako su za njegov uspjeh u neurokirurgiji najzaslužnije vrlo ozbiljna neurokirurška edukacija i praksa u SAD-u, gdje je naučio vrhunske neurokirurške tehnike, ali i tamošnji medicinski sustav. No, ovaj rođeni Sarajlija pritom ne zaboravlja, ističe, ni iskustva koja je stekao za vrijeme prve neurokirurške specijalizacije u BiH. •


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije