PEČAT ZA MEDICINU

Dr. Kenan Arnautović: Zahvaljujem mojim dvjema domovinama SAD-u i BiH

27.05.2022.
u 21:13

Svjetski poznati liječnik koji živi i radi na relaciji Zagreb - Sarajevo dr. Nikica Gabrić otkrit je dobitnika Pečata u kategoriji Medicina – to je dr. Kenan Arnautović, potpredsjednik Svjetske udruge neurokirurga i direktormeđunarodnog programa Američke neurokirurške udruge koji u svojoj klinici u SAD-u educira liječnike iz rodne BiH od Sarajeva do Mostara...

- Dobra večer svima. Drago mi je da ovdje ispred simbola Sarajeva i BiH mogu proglasiti dobitnika priznanja u oblasti Medicine – kazao je Gabrić.

- Dobra večer, poštovane dame i gospodo. Želio bih da zahvalim Večernjem listu, Redakciji i žiriju koji su između nekolicine nominiranih izabrali mene kao dobitnika ove jako prestižne i utjecajne nagrade. Želio bih zahvaliti mojim dvjema domovinama Sjedinjenim Američkim Državama i Bosni i Hercegovini, jednoj koja mi je dala izuzetnu karijeru, drugoj koja mi je vječna inspiracija, i naravno mojoj obitelji koja mi je uvijek bila potpora u radu. Hvala još jedno – kazao je laureat Arnautović.

Autor je triju knjiga i 130 znanstvenih radova. Koautor u nekoliko vodećih neurokirurških časopisa među kojima je i World Neurosurgery. Ponosan je, kaže, što se sedam neurokirurga iz BiH usavršavalo u SAD-u i učilo o vrhunskim tehnikama te novim metodama. Svoj put počeo u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije