Naslovnica Kultura

Važan koncert za popularizaciju klasike među mladima

Maestro Lipanović sa Šulićem je prije već nastupao u Dubrovniku i obojicu violončelista smatra sjajnim glazbenicima s kojima bi u budućnosti želio raditi i nešto klasičnije
11. lipnja 2012. u 14:41 0 komentara 50 prikaza
Ivo Lipanović
Foto: arhiva VL

Baš kao i sve dosadašnje “Opere pod zvijezdama”, ovaj koncert doživljavam kao dobru popularizaciju klasične glazbe, naročito za mlađu publiku – rekao nam je dan prije velikog spektakla u Areni maestro Ivo Lipanović. On će u prvom dijelu koncerta globalno slavnog dueta 2CELOLOS dirigirati orkestru Zagrebačke filharmonije.

Ovaj put nemam puno posla. Filharmonija nastupa u manjem sastavu i svirat ćemo Morriconeovu temu iz filma Misija, potom jednako poznatu i popularnu skladbu “Oblivion” Astora Piazzolle te nešto klasičniju Elegiju za violončelo i orkestar Gabriela Faurea – rekao nam je maestro Lipanović, te dodao kako mu se sviđa ideja da glazbenici Filharmonije, jedan po jedan, svirajući zadnji stavak Haydnove Simfonije rastanka, napuste pozornicu i cijelu je prepuste Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru. Maestro Lipanović sa Šulićem je prije već nastupao u Dubrovniku i obojicu violončelista smatra sjajnim glazbenicima s kojima bi u budućnosti želio raditi i nešto klasičnije.

Još otkako je 1986. na splitskom Peristilu ravnao izvedbom djela Carmina burana, maestro Lipanović je dirigent iskusan u velikim spektaklima pred tisućama gledatelja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.