Ljubuški

Uz multimedijalni prostor i novi kružni tok na Humcu

s-centar
Ivan KAleb
20.04.2012.
u 09:40

Imao bi trgovački centar, kinodvorane, kuglanu, sportsku dvoranu, multimedijalni centar i prostorije Rukometne akademije Izviđač...


Ljubuški bi dogodine mogao dobiti iznimno prestižno i respektabilno sportsko i gospodarsko središte, a hoće li se to i dogoditi ovisi o više čimbenika i uvjeta koje treba zadovoljiti.

Dosta posjetitelja

U ljubuškoj Gradskoj vijećnici održana je javna rasprava o izgradnji Sportsko-edukativno-trgovačkog centra, ili kako su ga predstavljači oslovljavali S-Centra, koji bi se gradio na prostoru uz postojeću sportsku dvoranu i zgrade Gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića. Javna rasprava privukla je dosta posjetitelja, a o izgledu, izgradnji, namjeni budućeg Centra govorili su predstavnici ljubuške građevinske tvrtke Mucić&co, izvršni direktor Stjepan Šuvak, projekt menadžer Erna Mahić i inž. arhitekture Ivana Džajić. Nazočili su i predstavnici vlasti, ljubuški načelnik Nevenko Barbarić, predsjednik OV-a Ljubuškog Vice Nižić i predsjednik županijske Skupštine Ante Mišetić. S-Centar bi se gradio po modelu javno privatnog partnerstva između općine Ljubuški i poduzeća Mucić&co, a posao bi se uklopio i vezao za organizaciju Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva 2013., čiji je domaćin Ljubuški. Centar bi imao sljedeće sadržaje: trgovački centar, tri projekcijske kinodvorane, fitness dvoranu, kuglanu, novu sportsku dvoranu, multimedijalni centar i nove prostorije Rukometne akademije Izviđač. Sve to bi se smjestilo na četiri kata, jednu podzemnu etažu i jednu međuetažu, a ukupna površina bila bi 10.365 m2. Postojeća sportska dvorana bi se obnovila, izgradila bi se i jedna nova sportska dvorana, na južnom dijelu bio bi trgovački centar koji bi u prizemlju imao sedam poslovnih prostora, a jedna od njih bi bio supermarket površine 900 m2.

Podzemna garaža

Podzemna garaža mogla bi primiti 103 automobila, kuglana bi imala 800 m2. U sklopu izgradnje S-Centra planirana je i izgradnja kružnog toka pokraj Novog groblja na Humcu. No, sve što je rečeno i predstavljeno još je zamisao, do provedbe treba se očitovati ljubuška javnost, obrazovne ustanove, općinska vlast i drugi zainteresirani čimbenici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?