Košarkaški turnir

Uvjerljivi Splićani

Koš
Zvonimir Čilić
12.06.2012.
u 09:51

Iako su i bili favoriti, nadmoćnošću su kadeti KK “Split” pregazili protivnike

Pobjednici, suvereno i uvjerljivo XVI. tradicionalnog memorijalnog košarkaškog turnira kadetskih momčadi u Vitezu “Jozo + 8“, je KK “Split“ koji je u finalnom susretu pobijedio domaću momčad OHKK “Vitez“, rezultatom 100:50. Turnir se igra u spomen na istaknutog viteškog košarkaša, kapetana momčadi Jozu Bošnjaka Medenog (1967.), jednog od prvih poginulih pripadnika HVO-a Viteza u borbi sa srpskim paravojnim snagama, te na osmero viteških dječaka i djevojčica koje je u naselju Kamenjače u igri košarke zauvijek prekinula granata ispaljena s položaja Armije BiH.

Najkvalitetniji turnir

Turnir je, po ocjenama nazočnih košarkaških stručnjaka, najkvalitetniji u kadetskoj konkurenciji na prostoru bivše države, a uz domaći OHKK “Vitez“, u petak, subotu i nedjelju nastupili su i KK “Maribor“, KK “Bosna“ (Sarajevo), KK “Split“, OKK “SPARS“ (Sarajevo), KK “Kengur“ (Zenica), KK “Vrijednosnice OS Darda“ (Osijek) i HKK “Široki WWIN“. Iako su i bili favoriti, neočekivanom nadmoćnošću kadeti KK “Split“, trenera Ante Marovića, prosto su pregazili sve svoje protivnike, a “najbolje“ je prošla KK “Bosna“ koja je susret izgubila sa “samo“ 29 koševa razlike.

Apsolutna dominacija

Svi drugi su pretrpjeli pravu katastrofu, a posebno iznenađuje poraz HKK “Široki WWIN“ s čak 56 koševa razlike (90:34). Upravo radi takve dominacije u Gradskoj sportskoj dvorani gdje je turnir i igran, moglo se čuti kako su Splićani “pokvarili“ turnir jer, kada je pobjednik bio u pitanju, baš nikakve dvojbe i rezultatske neizvjesnosti i nije bilo. No, zato su gledatelji u svakom nastupu mladih Splićana mogli vidjeti i uvjeriti se kako je i dalje splitska košarkaška škola, unatoč svim problemima koje ovaj ugledni klub ima, i dalje, nedvojbeno, europski košarkaški brend. Najveće iznenađenje turnira svakako je domaćin OHKK “Vitez“, čiji su mladići velikom požrtvovnošću i dobrom igrom neočekivano izborili finale, a uz to u vrlo talentiranom Robertu Rajiću imali su i najboljeg strijelca turnira koji je u četiri susreta postigao 112 koševa. U utakmici koja se igrala za treće mjesto kadeti KK “Vrijednosnice OS Darda“ pobijedili su svoje vršnjake iz KK “Bosna“ tijesnim rezultatom od samo pola koša (68:67), dok se u finalnom susretu dominantnim kadetima iz Splita pokušala što kvalitetnije oduprijeti ekipa domaćina. Na kraju je rezultat glasio 100:50 u korist Splićana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije