GLAS NARODA

Uvesti nultu stopu PDV-a na hranu i lijekove,

sindikati (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.09.2010.
u 10:13

Ovo definitivno možemo izdvojiti kao osnovne prioritete građana u ovom trenutku

Aplikaciju Glasometar, koja se nalazi na stranici www.glasometar.ba, nakon što je početkom lipnja puštena u rad, do sada je ispunilo više od 13 tisuća građana BiH koji su odgovorili na više od 370 tisuća jedinstvenih odgovora u okviru aplikacije.

Ovim su se potvrdile pretpostavke o potencijalnom velikom interesu za ovakvom vrstom aplikacije budući da s ovim rezultatima Glasometar postaje najmnogoljudnije predizborno istraživanje urađeno u BiH. Aplikaciji su u nešto većem broju pristupili mladi ljudi, više tri četvrtine ih je mlađih od 35 godina, dok je značajan podatak da ispitanici dolaze iz preko 110 općina iz BiH, pri čemu očekivano najveći broj ispitanika dolazi iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Zenice, Mostara i Bihaća.

Građanima su najbitnije oblasti koje se bave obrazovanjem, kulturom, sportom, zdravstvom, zapošljavanjem, socijalnom i ekonomskom politikom, dok ih najmanje zanimaju policijska i vojna pitanja. Preferencije građana su možda najvažniji podatak Glasometra, jer jasno govore što ćemo to očekivati od predstavnika vlasti odmah nakon preuzimanja mandata. Skoro jednoglasno se svi ispitanici slažu da je potrebno uvesti nultu stopu PDV-a na hranu, lijekove i knjige, izvršiti reviziju privatizacije, kao i krenuti u oduzimanje nelegalno stečene imovine.

Ovo definitivno možemo izdvojiti kao osnovne prioritete građana. Veliku podršku ispitanici daju diferenciranoj stopi poreza po visini prihoda, većim porezima 
za luksuznu robu te uvođenju demokracije u legislativu u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?