SRAMOTNO

Usporeno vraćanje 9 odmarališta jer nema novca za odvjetnike

vila
VL FOTO
14.07.2010.
u 07:45

FBiH želi prenijeti vlasništvo nad hotelima “Đuro Salaj”, “Saobraćajac”, “Vila Bosanka”, “Trgovci”...

Agencija za privatizaciju Federacije BiH trenutno nema novca kojim bi platila odvjetnike koji bi radili na prijenosu vlasništva u devet hotela i odmarališta bh. tvrtki u mjestu Gradac na hrvatskom dijelu Jadrana na FBiH.

U agenciji tvrde da je zato usporen povrat te imovine i neizvjesno je hoće li ove godine, kako je ranije očekivano, išta biti vraćeno. Vlada FBiH je krajem svibnja zadužila Agenciju za privatizaciju da za prijenos vlasništva nad imovinom u Hrvatskoj angažira odvjetnika. “Pokrenuli smo procedure izbora odvjetnika i trenutno prikupljamo ponude.

U financijskom planu agencije za ovu godinu, međutim, nisu predviđena sredstva za rad odvjetnika. Puno je nekretnina u pitanju, mnogo procedura treba biti izvršeno, svi ugovori o prodaji ili zakupu hotela preispitani, a tarifa odvjetnika u Hrvatskoj je veća nego bilo gdje u regiji. Čekamo ponude odvjetnika, a gruba je procjena da će trebati minimum 100.000 eura i moguće je da taj novac bude samo za pristojbe”, kažu u Agenciji za privatizaciju FBiH, pišu Nezavisne novine.

FBiH želi da prenese vlasništvo nad hotelima “Đuro Salaj”, “Saobraćajac”, “Vila Bosanka”, “Trgovci”, “Građevinari”, “Vladimir Perić Valter”, “Rudari” te odmaralištima kompanija Famos i Fabrike duhana Mostar. Kako su kazali u Agenciji za privatizaciju FBiH, većina ih je u ruševnom stanju, ali će tek nakon uknjižbe FBiH kao njihova vlasnika biti odlučeno hoće li hoteli biti prodani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?