čudesan oporavak

Uspješno operirali dječaka rođenog s mozgom izvan lubanje

sperma
02.02.2013.
u 20:00

Da nešto nije uredu s plodom majka Mary saznala je dok je bila trudna. Liječnici su joj rekli da je beba bolesna i da nakon poroda neće živjeti duže od nekoliko sati

Dominic Gundrum iz SAD-a medicinsko je čudo! Taj danas sedmomjesečni dječačić rođen je s rijetkom deformacijom. Naime, dio mozga rastao mu je izvan lubanje pa mu liječnici nisu davali velike šanse za preživljavanje, piše FoxNews.

Da nešto nije uredu s plodom majka Mary saznala je dok je bila trudna. Liječnici su joj rekli da je beba bolesna i da nakon poroda neće živjeti duže od nekoliko sati. Kada se rodio, mali je Dominic bio živahan kao i svaka druga beba. Ponašanjem nije odavao da je drugačiji od drugih.

No liječnici su znali da moraju reagirat brzo pa su dječačića operirali ubrzo nakon poroda. Kirurg John Mear, koji u dvadeset godina karijere nije vidio sličan slučaj, upravljao je operativnim timom a uoči višesatne operacije bio je toliko zabrinut da prethodne noći nije mogao zaspati.

Dječačić je imao sreće i dobro podnio operaciju. Danas je sretna sedmomjesečna beba koja se razvija bez ikakvih poteškoća. Oporavio se, ali ožiljci na licu podjsećat će ga da mu dolazak na ovaj svijet nije bio nimalo lagan. Njegovi roditelji presretni su što mogu uživati u svom sinu i planirati njegovu budućnosti.

- Dominic je naše malo čudo. Mnogi su molili za njega. Imali smo vjere da će sve proći u najboljem redu - povjerili su tata Mark i majka Mary.

>>VIDEO Beba rođena sa srcem izvan tijela napustila bolnicu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?