Vitez

Upoznali veliku obrazovnu obitelj sa 17.000 studenata

smotra
Zvonimir Čilić
19.04.2012.
u 11:53

Rektor Majstorović kazao je budućim studentima da je cilj smotre dati dovoljno informacija što mogu studirati, pod kojim uvjetima...

Tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru, održana je jučer u sportskoj dvorani Srednje škole u Vitezu. Nazočni su bili maturanti srednjih škola Lašvanske doline, u kojima se nastava odvija na hrvatskome jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu. Smotra je bila otvorena i za sve ostale maturante i one koji žele studirati na nekom od fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Zvanja i znanja

- Cilj nam je i ovom smotrom budućim studentima približiti, pojasniti, informirati ih o zvanjima i znanjima koja se stječu na fakultetima Sveučilišta u Mostaru“, kazao je rektor Sveučilišta, dr. Vlado Majstorović. Okupljenim maturantima obratio se domaćin, ravnatelj Srednje škole Vitez, prof. Vatroslav Matić, dužnosnik srednjobosanskog županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti kulture i sporta Berislav Barnjak i rektor Sveučilišta u Mostaru dr. Vlado Majstorović.

- Mostarsko Sveučilište je velika obrazovna institucija, obitelj sa 17.000 studenata, s oko tisuću zaposlenih, sa 17 fakulteta i 60 studijskih programa. Želimo vam dati dovoljno informacija što možete studirati, pod kojim uvjetima, o kvalifikacijama koje se stječu, kao i o uvjetima smještaja u Mostaru“, kazao je, u svom obraćanju budućim studentima, rektor dr. Vlado Majstorović.

Dislocirani centri

Kazao je, također, kako budući studenti Sveučilišta u Mostaru mogu studirati i u dislociranim studijskim centrima ovog Sveučilišta, u Vitezu, Kiseljaku, Žepču, Orašju, Širokom Brijegu, Livnu. Budući studenti su imali prigodu i dodatno se upoznati s mogućnostima, izborom i uvjetima studiranja na nekim od 11 fakulteta Sveučilišta u Mostaru i putem brošura, ustvari informativnog vodiča, napravljenog na razini Sveučilišta, a tako i za svaki fakultet posebno. Smotra je bila i dobra prigoda i za neposredne kontakte s predstavnicima pojedinih fakulteta i za dodatne i detaljne informacije iz prve ruke, što su budući studenti maksimalno koristili. Nakon Viteza, u srijedu u popodnevnim satima, smotra Sveučilišta u Mostaru, održana je i u Žepču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?