NOVOST

Uplatu doprinosa možete provjeriti SMS porukom

zavod
Stojan Lasić
08.12.2012.
u 09:16

Zavod uvodi nove usluge za svoje korisnike, rad je transparentniji

Zavod za zdravstveno osiguranje HNŽ-a jučer je pustio u rad novu web-stranicu preko koje korisnici usluga Zavoda mogu provjeriti je li njihov poslodavac uplaćuje sredstva za osiguranje i u kojem iznosu. Ovo je prvi zavod za zdravstveno osiguranje u BiH koji je uveo ovu usluga za svoje korisnike. - Zavod nije imao komunikaciju s osiguranicima onako kako su oni željeli. Zbog toga se Zavod odlučio na provedbu ovoga projekta. Želimo osiguranicima staviti na raspolaganje sve ono s čime raspolažemo kako bi oni mogli imati što bolju zdravstvenu zaštitu - rekao je jučer na početku prezentacije Rade Bošnjak, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a, koji je jučer i pustio u rad novu web-stranicu.

Prijavljenih 186.000

U HNŽ-u je trenutno 186.000 prijavljenih građana koji koriste usluge Zavoda, dok 28 posto građana nije obuhvaćeno ovim osiguranjem. Svi oni od sada mogu dobiti kod za provjeru stanja u područnim uredima Zavoda u cijeloj županiji. Ipak, očekuje se kako će veliki broj ljudi koristiti SMS poruke kako bi dobili sigurnosni kod. Do njega možete doći tako što će te preko web-stranice Zavoda upisati svoj JMBG i broj mobitela. Nakon toga vam se SMS porukom vraća sigurni kod koji trebate unijeti na web-stranicu Zavoda. Nakon ovoga, dobijete kompletne podatke o tome koliko je vaš poslodavac uplatio novca za vrijeme vašeg radnog odnosa Zavodu za zdravstveno osiguranje. Na jučerašnjoj prezentaciji je ova procedura prikazana, a treba naglasiti kako je ona u cijelosti besplatna. - Sustav pamti vaš sigurni kod i broj mobitela, tako da netko drugi ne može provjeriti vaše stanje uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje. Ako posumnjate kako netko zlorabi vaše podatke, tvrtka koja upravlja sustavom će vam osigurati novi sigurnosni kod - rečeno je jučer prilikom prezentacije u Zavodu.

Brojne druge usluge

Osim ove usluge, na novoj stranici se mogu naći podatci o lijekovima koji se izdaju na recept, ortopedskim pomagalima, te brojni ostali podatci koji zanimaju korisnike usluga Zavoda. Također, nova web-stranica će biti redovito ažurirana vijestima o događajima u Zavodu, odlukama, te svim onim vijestima koje se odnose na korisnike usluga Zavoda.
Sve ovo će osigurati znatno transparentniji rad Zavoda, a što je javnost već tražila u nekoliko navrata.
Inače, jučer održana prezentacija je bila prva tiskovna konferencija u Zavodu za zdravstveno osiguranje HNŽ-a, a najavljeno je kako će u budućnosti biti organizirano još ovakvih događaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?