ZLOČIN

Upitala je 5-godišnjeg sina: Želiš li i ti?, pa mu dala octenu kiselinu

zlostavljanje
Arhiva VL
15.09.2010.
u 08:16

Suci zatražili novi nalaz duševnog zdravlja optužene za ubojstvo sina i supruga

Suci su zatražili novo psihijatrijsko vještačenje Edine Dizdarić (38) iz Krupe na Uni, optužene za ubojstvo petogodišnjeg sina M. M. i supruga Radu Mudrinića (52), jer su oprečni nalazi dviju liječnica Zorice Lazarević i Nere Zivlak-Radulović. Prva drži da optužena boluje od anksioznog poremećaja i nije duševno poremećena te, kako kaže, i nije opasna za okolinu, dok druga govori suprotno. Inače, Edini Dizdarić se na teret stavlja da je 17. kolovoza prošle godine u svojoj kući u selu Vranovina kod Krupe na Uni octenom kiselinom otrovala svog sina (5). Nakon toga smještena je na Psihijatrijsku kliniku u Prijedoru koju je svojevoljno napustila, a onda je 22. kolovoza kuhinjskim nožem ubila i svog supruga.

- Optužena je otišla u podrum, uzela bocu octene kiseline, a zatim je ulila u plavu čašu koju je dala petogodišnjem sinu. Upitala je sina: “Želiš li ti što i ja”, na što je dječak potvrdno odgovorio i popio po život opasnu kiselinu. Uskoro je pronađen mrtav u dvorištu. U drugom slučaju, po napuštanju bolnice, taksijem je otišla kući, a onda se posvađala sa suprugom. Tražeći da prizna ubojstvo njihova sina, pijani suprug ju je pretukao, a zatim je na nju nasrnuo kuhinjskim nožem. Međutim, spotaknuo, a Edina je zgrabila nož i izbola ga do smrti - navodi se u optužnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije