likovna kolonija

Umjetnici oslikavaju 10-metarsko platno za generala Gotovinu

ante gotovina (1)
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/5
07.06.2012.
u 12:25

Kolonija, koja je okupila 20-ak slikara počela je 3. lipnja obilaskom značajnih lokaliteta u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji, a posljednja dva dana posvećena su oslikavanju platna veličine 10x2 metra u Kneževoj palači u Zadru.

Generala Gotovinu raduje ova akcija jer se i on bavi slikanjem i voli likovnu umjetnost. Portreti i mrtva priroda najčešća su tema njegovih radova i sigurno će mu biti drago kada dobije CD s materijalima iz ove akcije, rekao nam je Željko Dilber, prijatelj i suborac generala Ante Gotovine, jedan od organizatora međunarodne likovne kolonije posvećene oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja i generalu Gotovini.

Dodao je da mu je drago što još uvijek ima ljudi sa senzibilitetom, posebno kad znamo da su se koloniji priključili i slikari iz inozemstva koji su prepoznali značaj i vrednote Oluje.

Kolonija, koja je okupila 20-ak slikara iz Norveške, Bugarske i svih dijelova Hrvatske, počela je 3. lipnja obilaskom značajnih lokaliteta u Domovinskom ratu u Zadarskoj županiji, a posljednja dva dana posvećena su oslikavanju platna veličine 10x2 metra u Kneževoj palači u Zadru. Kako nam je rekao slikar Konstantin Kostov, predsjednik umjetničke udruge Jadertina, umjetnici će zajednički oslikati platno koristeći tri elementa: portrete generala Gotovine, državne oznake Republike Hrvatske i križ kao simbol patnje i stradavanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu.

Međunarodnoj koloniji pridružili su se i Roberto Raspović, Ante Fabolić i Siniša Ilijašević, članovi Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, koji se dosad nisu bavili slikarstvom, ali kako su se u Domovinskom ratu borili pod zapovjedništvom Ante Gotovine, odlučili su dati svoj obol i podršku akciji koja slavi Oluju, a svome zapovjedniku poručiti da su uvijek uz njega.

Zajednička izložba radova svih autora održat će se 5. kolovoza, na obljetnicu Oluje, u Kneževoj palači u Zadru, a već su počeli pregovori i za organizaciju izložbe u Beču.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?