Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Umjesto u Sarajevo stigli u Široki Brijeg!

Sletjeli su u Sarajevo, a taksist ih je odvezao u hotel Park, ali u 140 km udaljenom Širokom Brijegu
30. kolovoza 2013. u 09:04 0 komentara 13 prikaza
Obitelj

Aqeel al-Mausawi iz Kuvajta sa suprugom i djecom prije nekoliko je dana odlučio posjetiti Sarajevo, no umjesto u glavnom gradu BiH obitelj već pet dana boravi u širokobriješkom hotelu Park. Simpatična obitelj koja je posljednjih dana zbog neobičnog izgleda i obveznih crnih nošnji s burkama pobudila zanimanje Širokobriježana rado nam je ispričala avanturu koju je doživjela u namjeri da posjeti Sarajevo. Naime, Aqeel već dugo želi posjetiti BiH i, s obzirom na to da je sada u mirovini, odlučio se s obitelji uputiti u Sarajevo. Rezervirali su avionske karte i boravak u hotelu Park. Uvjereni da je s rezervacijama sve u redu, sletjeli su na međunarodni aerodrom u Sarajevu i taksistu platili da ih odvede do njihova hotela. No, umjesto vožnje koja je trebala trajati pola sata, u taksiju su proveli više od dva sata i završili oko 140 kilometara južnije, u srcu Hercegovine, te umjesto Miljacke ugledali Lišticu. Nije riječ ni o kakvoj prijevari, naime, oni su vozaču taksija dali svoju rezervaciju na kojoj je uistinu bila slika hotela Park, ali u Širokom Brijegu, kamo ih je on i odvezao.

– Nije kriv taksist nego mi jer smo pogreškom zbog istog naziva hotela rezervirali smještaj u drugom gradu, ali nam sada nije nimalo žao – kaže nam Aqeel al-Mausawi. Iako su ubrzo uvidjeli da nisu u Sarajevu, odlučili su iskoristiti rezervaciju do kraja i razgledati Široki Brijeg. Posljednjeg dana svog boravka u Širokom Brijegu nazočili su i službenom otvorenju Mediteran Film Festivala. Aqeel kaže da je oduševljen boravkom u Hercegovini i ne može vjerovati koliko su srdačno primljeni u Širokom Brijegu.

– Drago mi je što sam greškom završio ovdje jer ovo je moj prvi blizak susret s katolicima u životu i zapanjen sam njihovom razinom tolerancije prema nama i mojoj vjeri. Gostoprimstvo je uistinu na nevjerojatno visokoj razini – kaže nam Aqeel. Dodaje da i dogodine namjeravaju posjetiti Široki Brijeg, ali ovoga puta planski. Nakon petodnevnog boravka napustili su Široki Brijeg da bi konačno posjetili i Sarajevo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.