LJUBO BEŠLIĆ:

Ukrašavanje nikada nije bilo upitno, nego kolike su mogućnosti

kicenje
VL FOTO
07.12.2010.
u 08:28

Grad na Neretvi ipak je osvanuo u svjetlima i u toplome predblagdanskom prosinačkom ugođaju i ozračju

Iako je bilo govora da se grad Mostar ove godine neće blagdanski ukrašavati jer su sredstva za tu namjenu u gradskom proračunu nedostatna, Mostar je osvanuo okićen. Doduše skromno. Neki su to već dočekali s veseljem, dok drugi, uneseni u vlastite probleme, to nisu ni primijetili.

Smanjena sredstva

Podsjetimo, prema informacijama iz Gradske uprave, sredstva namijenjena za zajedničku komunalnu potrošnju na čijoj je stavci bilo 100 tisuća KM, od kojih su plaćeni dugovi od prošle godine te je ostalo samo 36 tisuća KM, nisu bila dostatna.

Tada je konstatirano da je to nedovoljno za ukrašavanje grada te je na sjednici Gradskoga vijeća dan prijedlog da ta sredstva budu utrošena na sanaciju dječjih igrališta, s čime su se vijećnici Gradskoga vijeća i složili. Iako nije sa sigurnošću rečeno da se grad Mostar neće ukrasiti u predblagdanskom ozračju, iz Gradske uprave je kazano da će, ako se ipak iznađu određena sredstva, Mostar ipak biti okićen. Postavljanje jaslica ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, na Rondou, međutim, nikad nije bilo upitno.

Ipak ukrašen


Djelatnici mostarskoga poduzeća Parkovi su s dosadašnjim blagdanskim nakitom okitili stupove, a postavljeno je i božićno drvce.

Za komentar smo pitali i mostarskoga gradonačelnika Ljubu Bešlića, koji nam je kazao da blagdansko ukrašavanje nikad i nije bilo upitno.

- Samo je rečeno da neće biti u opsegu dosadašnjih godina - kazao nam je gradonačelnik Bešlić te je zamolio sve građane, pogotovo obrtnike, poduzetnike i gospodarstvenike da svoje poslovne objekte i trgovine ukrase kako bi Mostar ipak dobio ozračje jednog istinski europskoga grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?