New York

Uhitili muškarca koji je planirao terorističke napade po SAD-u

terorist (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.11.2011.
u 07:36

Prilikom izrade bombi 27-godišnji Pimentel koristio se priručnikom pod nazivom "kako napraviti bombu maminoj kuhinji"

Stanovnik New Yorka 27-godišnji Jose Pimentel uhićen je pod sumnjom da je planirao bombaške napade po New Yorku i šire, uključujući podmetanje eksplozivnih naprava ispod policijskih vozila u New Yorku, u poštanske urede u Washingtonu kao i policijsku postaju u New Jerseyu, javljaju američki mediji.

Ovu je informaciju sinoć objavio gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg na konferenciji za novinare, kazavši kako Pimentel nije djelovao kao dio neke terorističke organizacije već samostalno. Planirao je, prema vlastitom priznanju, napasti i američke vojnike povratnike s iračkog i afganistanskog ratišta.

Prilikom izrade bombi 27-godišnji Pimentel koristio se priručnikom pod nazivom "kako napraviti bombu maminoj kuhinji" kojeg je izdala al-Qaida, odnosno njezin radikalni klerik Anwar al-Awlaki, inače ubijen u Jemenu prilikom američkog napada u rujnu ove godine.

Policija je Pimentela pratila od svibnja 2009. godine, a optužen je za pet napada od kojih su tri povezana s terorizmom.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?