ZLOČIN

Uhićeni sumnjivci odgovaraju opisu manijaka - silovatelja

crkva
VL FOTO
27.03.2012.
u 09:57

Djevojčicu je odvezao do crkve u Pribiniću kod Teslića gdje ju je brutalno silovao

Uhićena su dvojica sumnjivaca koja odgovaraju opisu manijaka koji je silovao 15-godišnju učenicu iz Pribinića i pokušao silovati radnicu S. C. (23) iz Đulića kod Teslića. Policija još traga za bijelim golfom 2, koji je korišten u napadima, što bi mogao biti i ključni dokaz.

- Uhićena su dvojica koja odgovaraju opisu manijaka, a koji su policiji dale žrtve napada. Jedan osumnjičeni podrijetlom je iz Travnika i za vrijeme rata izbjegao je u Brčko. Riječ je o čovjeku poznatom po lutanju, a prolazio je kroz policijske evidencije za lakša kaznena djela. Drugi osumnjičeni nastanjen je na području Federacije BiH i radi se o višestrukom seksualnom prijestupniku, koji je ranije osuđivan za slične napade - kažu iz policije. Žrtve su ispričale da manijak na licu ima ožiljak i da je za vrijeme napada na glavi nosio crnu kapu. Na rukama je imao kožne rukavice bez prstiju i navodno je neugodno mirisao na kiselinu. Zanimljivo je da obojica privedenih na licu imaju ožiljak koji se nalazi ispod oka.

- Jedna žrtva je na policijskim fotografijama prepoznala jednog od osumnjičenih i 90 posto smo sigurni da je on počinitelj. Međutim, još se traga za određenim dokazima i sve detaljno treba provjeriti i istražiti. Provjeravaju se njihovi alibiji, traga se za bijelim golfom, a nakon ispitivanja bit će organizirano prepoznavanje, kako bi i žrtve potvrdile identitet, tvrde iz CJS Doboj. Podsjetimo, manijak je u petak oko 22:45 sati u mjestu Pribinić napao i silovao 15-godišnju djevojčicu. Napad se dogodio na magistralnom putu Banja Luka - Teslić, kada se djevojčica sa školskog igrališta vraćala kući. Manijak je bijelim golfom prišao djevojčici, a potom je uhvatio za kosu, uvukao u automobil i odvezao na sporedni put pored crkve, gdje je silovao.

Trenutak napada vidio je Dejan P. , koji je čuo vrisku djevojčice, a potom je uočio kako je manijak uvlači u automobil. Zajedno sa susjedom Mladenom D. krenuo je u potjeru za golfom, koji im je ubrzo umakao.

- Dejan je vidio kako taj čovjek uvlači dijete u automobil i pomislio je da je riječ o otmici. Pozvali smo policiju, a Dejan i moj sin su krenuli u potjeru za golfom. Međutim, nisu uočili da je golf već poslije nekoliko stotina metara skrenuo na lokalni put pokraj crkve pa su ga bezuspješno “lovili” do izlaska iz Đulića. Nedugo poslije toga čuli smo da je manijak silovao djevojčicu, a potom je pustio, priča majka Mladena D., navodeći da je policija organizirala zasjede i da je zatvorila sve prilaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije