AKCIJA SIPA-e

Uhićene dvije osobe, pronađena veća količina droge i oružja

SIPA
Zoran Grizelj
01.06.2011.
u 14:45

Akcija je izvedena na području Zeničko - dobojske županije i Sarajeva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su na području Zeničko-dobojske županije i Sarajevske županije lišili slobode dvije osobe kod kojih su pronašli i privremeno oduzeli 1,5 kilograma materije koja izgledom i mirisom asocira na  "speed" i 950 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na "ekstazi".

Pretragom kuća, stanova, vozila i drugih objekata koje su koristile osobe lišene slobode pronađene su i dvije automatske puške 7.62 mm s pet napunjenih spremnika, 150 metaka kalibra 7.62 mm, 63 komada refuznog streljiva kalibra 7.62 mm, dva tijela ručne bombe bez inicijalnih detonatora i inicijalni detonator za ručnu bombu, te dva pištolja, od kojih je jedan plinski marke "browing", a drugi marke CZ M70 kalibra 7.65 mm.

Istovremeno, pretragom je pronađeno sedam  mobilnih telefona s pripadajućim SIM karticama, dvije digitalne vage, te deset novčanica u apoenima od 100 KM koje potječu iz krivičnog djela -nedozvoljene trgovine i prometa drogama.

Osobe lišene slobode nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 250. KZ BiH (organizirani kriminalitet), a u vezi s krivičnim djelom iz članka 195. KZBiH (neovlašteni promet  drogama), bit će predane Tužiteljstvu BiH na  postupanje.

Akcija izvedena je u suradnji s policijskim službenicima ZDŽ-a.

Državna agencija za istrage i zaštitu poduzimat će i u idućem razdoblju aktivnosti iz svoje mjerodavnosti radi otkrivanja i sprječavanja navedenih krivičnih djela, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?