OPTUŽENI ZA KRAĐU

Uhićen brigadirov sin, u njegovu društvu bila su još dva Mostaraca

verona
VL FOTO
04.11.2011.
u 10:44

Zasjeda je postavljena istočno od autoceste iz Milana do Verone, a tražio se mercedes kabriolet s trojicom sumnjivih putnika

Tri osobe bosanske nacionalnosti, bez krova na glavom u Italiji, uhićeni su u zasjedi koja im je postavila policija istočno od autoceste iz Milana do Verone - stoji u policijskom izvješću iz Verone. Kako doznajemo, nikako nije riječ o nekakvim beskućnicima iz Bosne, nego o Mostarcima, od kojih su dvojica pripadnici tzv. zlatne generacije (imena poznata redakciji, nap.a.). Naime, karabinjeri su prethodno dobili novo upozorenje o krađama u parkirana vozila na području općina Desenzano DG (BS), Soave (VR) i Sommacampagna (VR).

Agenti su najposlije uočili traženi mercedes kabriolet, i to parkiran ispod tende ispred ulaza u unajmljenu sobu, te trojicu muškaraca koja su se, uočivši policijska kola, pokušala izgubiti u prometu. Međutim, već su bili opkoljeni. U prtljažniku mercedesa su pronađena pokretna računala, koja su, sumnja se, za jutra otuđena iz sedam provalnih krađa. Trojka je zadržana u pritvoru do 7. studenoga, kada im je zakazano novo sudsko ročište. Tako je i dalje neizvjesna sudbina trojice Mostaraca, od kojih je jedan sin brigadira HVO-a i člana Županijskog vijeća Časnog suda HSP-a BiH, dok je drugi bivšeg ravnatelja jednog javnog poduzeća. Za razliku od njih, treći je već ranije osuđivan za tragičan slučaj koji je također bio vezan za Italiju.

Naime, prije više od dvije godine Sud BiH ga je osudio na 18 mjeseci zatvora zbog krijumčarenja ljudima na relaciji Mostar - Ancona. Čim je izašao iz zatvora, očito se uputio u novu avanturu, ali ni ovoga puta nije imao sreće. Kako navode iz ovog suda, između ostalih, on je osuđen jer je 7. prosinca 2006. u mostarskom mjestu Bišće polje dogovorio ilegalno prebacivanje Ferida Sulejmanovića i njegova rođaka Sejde Seferovića iz Bosne u Italiju, i to za novčani iznos od 8.500 KM, Kod Zadra ih je smjestio i sakrio u skučeni i zagušljivi dio kabine teretnjaka kojim je prevozio prljavi škart aluminija, tzv. šljaku za Italiju i koju je, kao vozač Autoprijevoza, utovario u Aluminijskom kombinatu u Mostaru.

Dvojica ilegalnih imigranata su se ugušila, što je otkriveno po dolasku trajekta u Anconu. Mladi vozač je sve to negirao, a u optužnici stoji da je čak htio i prikriti smrt ovih nesretnika.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Panter2007
Panter2007
09:29 06.11.2011.

Sta ce nasi kriminalci dosli Hapati po EU!!!!!!!!!!!!!!! Ma Rumini i Bugari uzeli su kajmak za vas nista nije ostalo.Raja se spametovala odmah prijave sumljive osobe murija do opsezno odradi pa u Cuzu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije