Epilog

Uhićen bjegunac koji je greškom izručen BiH

Uhićenje
Davor Javorovic/PIXSELL
07.08.2013.
u 10:20

Diler Krešo leskovar (42) zvani filozof mlađi konačno lociran u Banjoj Luci, nakon što je pukom greškom iz Nizozemske, gdje je bio uhićen, izručen BiH umjesto Hrvatskoj

Krešo Leskovar, 42-godišnjak iz Predgrada u Hrvatskoj uhićen je u Banjoj Luci na osnovi međunarodne tjeralice kojom se tereti za trgovinu drogom. Bjegunac Leskovar, inače recidivist, preksinoć je oko 19 sati pronađen u banjolučkoj Ulici Sime Matavulja i odmah je lišen slobode, jer se nalazio na Interpolovom popisu traženih osoba. Tjeralicu za Leskovarem raspisala je Policijska uprava Krapinsko-zagorska koja je protiv njega pokrenula kazneni postupak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Ranije osuđivan

Poslije uhićenja predan je u nadležnost Suda BiH koji bi mu trebao odrediti ekstradicijski pritvor. Iz policije kažu da je Leskovar bio član organizirane kriminalne skupine koja je na području Krapine dilala heroin, kokain i amfetamin. - On je u više navrata osuđivan zbog trgovine drogom, kako u Hrvatskoj, tako i u Sloveniji, gdje je već odležao nekoliko godina. Određene veze imao je i s banjolučkim kriminalnim miljeom, a poznat je i po nadimcima Filozof mlađi ili Fila - kažu iz MUP-a RS. On pojašnjava da je krapinska skupina razbijena 2010. godine u akciji hrvatske policije. Međutim, Leskovar je tada izbjegao uhićenje i dulje vrijeme se nalazio u bijegu. U međuvremenu je za njim raspisana međunarodna tjeralica na osnovi koje je nedavno uhićen u Nizozemskoj. Međutim, nizozemske vlasti pogreškom su ga izručile BiH, umjesto Hrvatskoj.

Malo sreće

- Sreća mu se osmijehnula i zbog greške nizozemskih vlasti Leskovar se ponovno našao na slobodi. Hrvatska policija obavijestila nas je da se on nalazi na teritoriji BiH. Operativnim radom Leskovar je lociran u Banjoj Luci i odmah je uhićen - rekao je izvor blizak istrazi. Kao članovi Leskovarove skupine u Krapini je ranije uhićen poslastičar Alija Validin, te Marijo Kovačec i poštanskom službeniku Božo Sopek, inače bratić poznate televizijske voditeljice Renate Sopek, za kojega nitko nije vjerovao da bi mogao biti umiješan u neki narkoposao. Kako kažu, vrlo je simpatičan, omiljen u društvu i doima se kao običan dečko iz susjedstva. U pretresu Validinove kuće pronađeno je 400 grama heroina i 10 grama kokaina. Za akcije zaplijenjeno je još 982 grama amfetamina, 10 grama kokaina i 94 grama heroina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije