MOSTAR - RIJEKA

Ugovor je samo formalni nastavak dugogodišnje suradnje

medicina
Stojan Lasić
13.10.2011.
u 09:33

Suradnja KB-a Rijeka i mostarske bolnice traje više od 20 godina

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru jučer je potpisan ugovor o suradnji između Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Kliničke bolnice Mostar, kao i ugovor o suradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Razmjena studenata

Ugovor su potpisali ravnatelji bolnica, prof. dr. Herman Haller i prof. dr. Ante Kvesić, kao i dekani navedenih fakulteta prof. dr. Alan Šustić i prof. dr. Ljerka Ostojić, a potpisivanju su nazočili i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Vlado Majstorović te dr. Vjekoslav Mandić, zamjenik ravnatelja SKB-a Mostar.

- Zapravo je riječ o formalnom ugovoru o potpuno ravnopravnoj razmjeni studenata medicinskih fakulteta koji omogućuje da određen broj studenata potpuno ekvivalentno odluči u kojem vremenskom razdoblju će studirati na nekom od ova dva fakulteta, čime je suradnja ove dvije institucije uistinu produbljena. Ona je dobra i u kontekstu mogućnosti zajedničkih aplikacija na određene EU fondove gdje su naša iskustva jako pozitivna - istaknuo je dekan Šustić naglasivši obostranu korist ovog ugovora.

Suradnja dvaju medicinskih fakulteta datira od samog osnutka Medicinskog fakulteta u Mostaru, kad je Medicinski fakultet u Rijeci bio jedan od temeljnih oslonaca utemeljenja ovoga mostarskog fakulteta.

Što se tiče drugog ugovora o suradnji između bolnica, ona se ogleda u provedbi dijagnostičkih i terapijskih postupaka, suradnji u realizaciji zajedničkih projekata, poticanju znanstvenog rada i usavršavanja liječnika obiju ustanova.

Proširenje suradnje

- Ovaj ugovor otvara nam prostor za daljnju suradnju od razmjene ljudi, iskustava i znanja. Bogatstvo koje će iz ovoga proisteći jest samo nastavak one ljudske tople suradnje koja je bila dugo godina prisutna između naših institucija. Učinit ću sve da ovaj ugovor s pravne strane zaživi i da suradnja bude što obuhvatnija kako bismo postigli još veću razinu zdravstvenih usluga naših ustanova - kazao je dr. Haller, koji je obećao doći u SKB Mostar i operirati na Odjelu ginekologije. Inače se radi o vrhunskom kirurgu i jednim od najboljih u susjednoj Hrvatskoj.

Rektor Majstorović istaknuo je veliko zadovoljstvo ovim ugovorom i suradnjom kojom imaju ove ustanove.

- Veseli me što se formalizirala naša suradnja i što će ona pomoći mobilnosti i studenata, nastavnika i stručnjaka u jednom i drugom pravcu - kazao je Majstorović. - Moram istaknuti da je Medicinski fakultet iz Rijeke dao velik obol u edukaciji naših kadrova i pomoći u nastavi koja još traje - istaknula je dekanica Medicinskog fakulteta dr. Ljerka Ostojić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?