ODLUKE IZ LONDONA

Uefa: Finale LP 2015. u Berlinu, a za rasizam drastične kazne

Michel Platini
Reuters
23.05.2013.
u 17:26

Igrači kojima bude dokazana krivnja za rasizam bit će suspendirani minimalno na deset utakmica

Uefin Izvršni odbor sastančio je u Londonu ovih dana uoči finala Lige prvaka i donio nekoliko konkretnih odluka, vezano za glavna natjecanja na Starom kontinentu.

Iako će ovo službenu potvrdu dobiti tek u petak, procurilo je ono o čemu se već neko vrijeme priča - pobjednik Europske lige u sezoni 2015./2016. osigurat će izravni plasman u skupinu Lige prvaka sljedeće sezone.

Odlučeno je kako će se finale Lige prvaka 2015. igrati u Berlinu, a ono Europske lige u Varšavi.

Na "stolu" se našao i rasizam koji će ubuduće biti rigorozno kažnjavan. U buduće će igrači, kojima bude dokazana krivnja za rasizam, biti suspendirani minimalno na deset utakmica dok će rasizam na tribinama biti kažnjen djelomičnim zatvaranjem tribina, a svaki novi ispad vodit će do potpunog zatvaranja stadiona za publiku.

Raspravljalo se i o vrijeđanju sudaca koje će biti kažnjavano s 15 utakmica suspenzije. Vrijeđanje službenih osoba na utakmici igrače će koštati dvije do tri utakmice suspenzije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije