Donatorska večer

Udruga već pomogla više od 50 osoba na liječenju u Zagrebu

Donatorska večera
15.12.2012.
u 12:15

Dio sredstava za Udrugu prikupljen je prodajom rukotvorina volontera

Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ utemeljena je u Zagrebu u lipnju ove godine, s ciljem pomaganja ljudima i njihovim obiteljima koji žive izvan Hrvatske, a dolaze u Zagreb na liječenje. Pomoć osobama koje se obrate udruzi ogleda se prvenstveno u vidu organiziranja smještaja, rješavanja poslova administracije, stanovanja, prehrane, prijevoza, pokrivanja troškova i svega onoga što se pokaže neophodnim tijekom njihova boravka u Zagrebu. Smještajni kapaciteti udruge nalaze se na adresi Lašćinska cesta 94. Svima su na usluzi volonteri pri svakodnevnim obvezama vezanim uz boravak u Zagrebu.

Uključenje volontera

- Već smo pomogli više od pedeset osoba, kao i nekoliko ustanova u Hrvatskoj i BiH. Primili smo značajan broj donacija, a u rad udruge uključilo se više od sto volontera u Zagrebu i Širokom Brijegu, gdje se nalazi predstavništvo za BiH. Službeno predstavljanje naše udruge u Širokom Brijegu bit će u četvrtak, 27. prosinca, u kinu Borak – kazala je Maja Galić, predstavnica Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać“, na donatorskoj večeri, što ju je u širokobriješkom hotelu Park organizirao širokobriješki ogranak Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača. Prihod s ove donatorske večeri u predbožićnom ozračju namijenjen je radu humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“. Rečeno je kako je Božić više od svjetlucavih nakita, više od lijepih želja i čestitanja, da je Božić stanje duše te da je radost glavni poziv ljudskog postojanja i djelovanja. Također, naglašeno je da ovo predbožićno okupljanje ima svrhu da donese božićnu radost i u obitelji bolesnih.

Rukotvorine volontera

U programu ove lijepe predbožićne večeri nastupili su klape Diva i Dobrkovići, KUD Brda iz Izbična, rodnog mjesta fra Mladena Hrkaća i recitator Mario Češkić s pjesmom „Božićno promišljanje“. Dio sredstava prikupljen je prodajom rukotvorina volontera, a jedan broju nazočnih otvorio je trajni nalog u svrhu pomaganja ove udruge. Program je vodila Željka Šaravanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?