Proširena sjednica

Udruga poslodavaca ZHŽ

Poslodavci
23.10.2012.
u 09:50

Utemeljenje i općinskih udruga kako bi se uravnotežilo njihovo djelovanje

Na proširenoj sjednici Upravnog odbora Udruge poslodavaca Federacije BiH, održanoj u hotelu Park u Širokom Brijegu, širokobriješki gospodarstvenik Ante Suton govorio je o pokrenutoj inicijativi za utemeljenje udruge poslodavaca na razini ZHŽ-a. Ante Suton, inače član Upravnog odbora i predstavnik grafičke i papirne industrije u Udruzi poslodavaca Federacije, kazao je da inicijativni odbor županijske udruge poslodavaca čine Damir Barbarić i predstavnik tvrtke Mepas iz Širokog Brijega, po jedan predstavnik Grafotiska i Violete iz Gruda, Weltplasta i tvrtke Šišović iz Posušja, a gospodarstvenike općine Ljubuški u inicijativnom odboru Udruge poslodavaca ŽZH-a predstavljaju predstavnici tvrtki Mucić&Co i Nuić.

Koordinatori

Koordinator inicijativnog odbora za utemeljenja ove županijske udruge je Ante Suton. Miljenko Mićo Crnjac, vlasnik i suvlasnik nekoliko tvrtki, podržao je inicijativu utemeljenja udruge poslodavaca ŽZH-a i naglasio da ju je trebalo možda utemeljiti i ranije, kako bi gospodarski subjekti ZHŽ-a mogli utjecati na donošenje propisa bitnih za gospodarstvo. Crnjac je predložio utemeljenje i općinskih udruga poslodavaca za potrebe manjih kompanija. Već postoji Udruga poslodavaca općine Posušje, a ovakve udruge postoje i u Vitezu i Gračanici. Predstavnik Udruge poslodavaca Posušje kazao je da su poslodavci najpotentnije tkivo bh. društva te da valja što hitnije sazvati predstavnike komora, udruženja poslodavaca i svih grupacijskih udruženja kako bi se posložilo i uravnotežilo njihovo djelovanje s ciljem kvalitetnijega gospodarskog okruženja.

Značajna karika


Bio je nazočan značajan broj gospodarstvenika ZHŽ-a, koje su bolje upoznali o svom djelovanju i pozvali ih da im se pridruže, kako bi što kvalitetnije mogli biti značajna karika tripartitnog lanca: Vlada – poslodavci – sindikati. Stipe Vranješ, vlasnik grudskog Grafotiska, naglasio je da valja dobro promisliti što i kako može funkcionirati na svakoj pojedinoj razini, kako bi se što kvalitetnije moglo utjecati na one koji donose bitne odluke vezane uz gospodarske subjekte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?