ŽIVOT

Udala se sa 17, sada ima 22, dvoje djece i pred razvodom je...

razvod
VL FOTO
16.07.2010.
u 07:52

Život sam po sebi nakon nekog vremena donese otrježnjenje i pokaže jesu li životne odluke bile ispravne. Katkad se dogodi da ipak nisu...

U prošloj godini Centar za socijalni rad u Ljubuškom je imao dva slučaja sklapanja maloljetnih brakova.

Savjet roditeljima

- Socijalni radnik odlazi u obitelj, snima stanje i pravi dijagnostiku u obitelji i ocjenjuje je li dijete zrelo za brak. Ako se ocijeni da dijete ne može samo prosuditi i odlučiti, uključuje se i psiholog i psihijatar, no uglavnom socijalni radnik zajedno sa sudom i djetetovim roditeljima donesu odluku. Savjetujemo roditeljima da se pričeka da dijete postane punoljetno, da se ništa neće izgubiti i da ono može trezveno donijeti odluku. Jer, upitno je koliko je ono u svemu bilo zavedeno i opčinjeno osobom s kojom želi stupiti u brak, kazao nam je Jozo Barišić, ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški. Ali, često je posrijedi “viša sila”, kao što je trudnoća, dijete i roditelji su “na žeravici” i donosi se zaključak i rješenje o dopuštanju sklapanja braka, svakako ako su svi ostali uvjeti zadovoljeni. Na području općine Ljubuški trenutačno su u postupku i obradi dva slučaja. Riječ je o dvjema maloljetnim djevojkama koje se žele udati. Nažalost, život sam po sebi nakon nekog vremena donese otrježnjenje i pokaže jesu li sudbonosne životne odluke bile ispravne. Katkad se dogodi da nisu. Jedna je maloljetnica u Ljubuškom sa 17 godina stupila u brak s momkom starijim od nje sedam godina, sada ima 22 godine i dvoje djece i - pred razvodom je.

Promišljanja poslije

- Tada nisam ništa trezveno i pametno mogla zaključiti. Potječem iz siromašne obitelji, meni je uzor i želja bila da imam svoju obitelj, djecu, da živim normalno i kad sam vidjela da on ima dobar auto, da ima novca, potrčala sam, ali to je bio lažni sjaj i moja velika pogreška. Mislila sam da će to ipak moći nekako funkcionirati, ali vidim da je to samo zavaravanje i razvod je neizbježan, govori mlada lakomislena majka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?