HOROR

Učenika dočekala ljudska lubanja i pas lutalica pred vratima škole

mostar
VL FOTO
17.09.2011.
u 11:06

Šokantno otkriće u školskom dvorištu usred Mostara. Inspektori traže identitet starijeg proćelavog muškarca

Scena kao iz horor-filma dogodila se jučer usred Mostara, malo prije početka jutarnje nastave ispred Šeste osnovne škole u Ulici Alekse Šantića, preko puta zgrade Skupštine Hercegovačko- neretvanske županije. Učenik je u blizini ulaznih vrata, u kutu košarkaškog igrališta, zatekao ljudsku lubanju i nemalo se šokirao.

Jeziv prizor

- Učenik drugog razreda elektrotehnike (16), srednjoškolac čije se klupe također nalaze u sklopu ove školske zgrade, ranije je došao na nastavu, oko 7.15 sati, te izvadio bilježnicu iz torbe te sjeo na zidić ispred ulaznih vrata. Kao da ga je nešto dozivalo, okrenuo se i imao što vidjeti. Jezovit prizor ljudske lubanje bez vilice. Na glavi se vidio dio dulje sijede vlasulje i tjemena, kao i obrve, koje su, pored konstitucije, odmah upućivale da se radilo o lubanji starijeg muškarca, prepričavali su mladići u krugu škole. I to nije sve.

- Dok je još u nevjerici gledao prema igralištu, s leđa mu je režeći prišao pas lutalica i umalo ga napao. Jedva ga je uspio otjerati kamenjem. Očito je glava bila njegov ‘plijen’, a koju je u čeljusti za noći odnekud donio u naše školsko dvorište. Pas se bio vratio po nju, uzbuđeno će uglas mlađi učenici.

Inspektori su za to vrijeme pretraživali središte grada, ali drugih dijelova tijela nigdje nije bilo.

Pretpostavke

- Tek pretpostavljamo da je pas lutalica ljudsku lubanju bez vilice, očiju i nosa, donio iz rijeke Neretve, koja protječe iza škole. Međutim, ni to ne mora biti istinito. Uočljivi su ugrizi i jedino je sigurno da se radi o glavi starijeg proćelavog muškarca, a sudeći po stanju, najvjerojatnije je smrt nastupila još prije nekoliko mjeseci. Prema ovom šturom opisu, trenutačno tražimo njegov identitet među nestalim osobama - kažu istražitelji. Ako se točnim pokaže pretpostavka da su životinje lubanju donijele s obale rijeke, nije isključeno da bi se moglo raditi o ostacima jednog stranca koji je, prema navodima svjedoka, usred zime u hladnu vodu skočio s obližnjeg Carinskog mosta. Njegovo tijelo još nije pronađeno.

- Još je prerano govoriti o identitetu i načinu smrti. Tek nas čeka obdukcija i DNK analiza, kao i niz drugih vještačenja, zaključuju istražitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije