OPTUŽBE

U županiji zapošljavaju rodbinu i otvaraju fantomske agencije

vijece
VL FOTO
27.07.2010.
u 07:26

U općini Ljubuški odnosi između načelnika (HDZ) i vladajuće većine iz HDZ 1990., HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak su dovedeni do usijanja uoči predstojećih izbora

Odnosi između vladajuće većine u Općinskom vijeću Ljubuški, vijećnika HSP BiH, HDZ 1990 i NSRzB, i općinskog načelnika Nevenka Barbarića i njegovih oporbenih vijećnika iz HDZ BiH kulminirali su u predizborno vrijeme žestokim optužbama koje će vjerojatno blokirati rad ove općine. U petak prekinuta 18. sjednica OV-a Ljubuški koja se trebala nastaviti jučer nije održana jer nisu došli vijećnici iz vladajuće koalicije, HSP BiH, HDZ 1990 i NS RzB.

Demantirao optužbe

U zakazano vrijeme, 9 sati, u Gradskoj vijećnici pojavili su se samo vijećnici HDZ BiH i načelnik Barbarić, kojima je tajnica OV-a Vjerica Vukojević prenijela telefonsku obavijest predsjednika OV-a Vice Nižića da se najavljeni nastavak 18. sjednice OV Ljubuški neće održati. Najprije 18. sjednica u petak nije ni počela jer su je vijećnici HSP BiH napustili nezadovoljni, kako su rekli, odlukama i postupcima općinskog načelnika Nevenka Barbarića kojeg su optužili za samovolju i nezakonito postupanje. Barbarić je sve demantirao.

- Upravo je sve obratno. Ovaj načelnik je izabran neposredno s velikom potporom biračkog tijela, nastavlja raditi sukladno statutu Općine i Zakonu o lokalnoj samoupravi, ništa se specijalno neće dogoditi, izuzev šteta koje nastaju po naše građane blokiranjem dijela odluka koje bi po zakonu trebalo i moralo OV usvajati, rekao je načelnik Barbarić. Odbacio je optužbe oko stanja u javnim ustanovama i poduzećima. Naveo je da se konačno uplaćuju puni iznosi doprinosa.

Javna poduzeća

- Dugovi koji su nastali u zadnjih 30 ili 40 godina, dolaze na naplatu. Poštuje se kolektivni ugovor, međutim, cijelo vrijeme na djelu je pokušaj blokade komunalnog poduzeća, rekao je Barbarić. Naveo je da umjesto o lažnim zaposlenima u općinskim poduzećima nepotizma i namještanja poslova ima u županiji.

- U županiji je oko 300 novih zaposlenih, a sjetite se i najnovijih zapošljavanja za koja ćemo i mi i javnost pitati, gdje se zapošljavaju supruge i bliža rodbina visokopozicioniranih dužnosnika. Tu su i fantomske ljekarne, razvojne agencije. Kad govorimo o zaduženju, u ovoj godini županija se zadužuje za 10,5 milijuna KM, od toga 7 dugoročno, 3,5 kratkoročno, povećavaju se plaće, a plaće zaposlenih u općini nisu se mijenjale i zadnjih 12 godina i ispod su federalnog prosjeka. Kažu da načelnik ima stan u Zagrebu, sutra u Zadru. Niti ja niti moja uža ni dalja rodbina nema tih nekretnina. Predlažem da OV osnuje neko istražno povjerenstvo, da tijela koja su za to zadužena sve ispitaju i da se vidi. ali to je natjecanje u pljuvanju, tko će jače, tko će dalje, rekao je Barbarić.

Ključne riječi

Komentara 1

KL
KlaWocin
00:21 28.07.2010.

Bravo načelniče neka si im očito bukvicu!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?