Akcija pomoći

U tri mjeseca sagrađen novi dom obitelji Bošnjak

Dom
17.09.2012.
u 10:04

U toplini novog doma, nakon nekoliko godina, prvi put se okupila cijela velika i skromna obitelj

Prije prvih kiša koje u Bosni znaju sa sobom donijeti i pravi jesenji ugođaj, obitelj Mije Brace Bošnjaka iz zaseoka Crvene zemlje, iznad sela Otigošće, dobila je krov nad glavom. Potaknuti fratrima iz samostana u Fojnici, na čelu s fra Nikicom Vujicom, gvardijanom, župljani Fojnice na blagdan svetog Ante 13. lipnja krenuli su s akcijom.

Suze radosnice

Kako je prilikom blagoslova novog doma naglasio fra Domagoj Šimić, kuću su sagradili na stijeni, a ne na pijesku. Čvrsta je jer sagrađena je voljom i željom fojničke župne zajednice, ali i brojnih drugih dobrih ljudi. „Popis dobročinitelja prilično je dugačak, hvala im svima, ali mi ne stajemo, pokušat ćemo ovoj obitelji pronaći donatore za fasadu, nabavku još par kućanskih uređaja, perilice rublja, usisavača, televizora“, kaže Dominko Bošnjak, predsjednik odbora za gradnju kuće obitelji Bošnjak. A Mijo sa suzama radosnicama u očima jer više neće morati strahovati da se stara kuća uruši, tiho dodaje „Eh, da mi je konja“!. I zaista, o konju mašta mjesecima otkako mu je stari Cvjetko uginuo. Od krave i zemlje koju obrađuju te mizernih 100 maraka socijalne pomoći živi Mijo, supruga mu Dragica i dvije kćeri Antonija i Katica. Drugo dvoje djece Ivo i Lucija korisnici su Zavoda za mentalno invalidne osobe Drin. Blagoslov novog doma bio im jer prilika da nakon nekoliko godina prvi put dođu kući.

Akcija pomoći traje

Pod novim krovom će živjeti sigurno i ugodnije, svi će se moći okupljati za vikende. Kako se akcija nastavlja, ponavljamo i broj mobitela Dominka Bošnjaka (061 198 384) na koji se mogu donirati nedostajuće kućne potrepštine, materijal ili novac za fasadu. Inicijatori akcije apeliraju na pravnike i socijalne radnike da pomognu Miji ostvariti pravo na mirovinu. Sam se s birokracijom nije u stanju boriti, radnog staža ima, a za raditi bilo što osim obrađivati zemlju i brinuti se za stoku je nažalost nesposoban...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?