OESS

U Tomislavgradu pokrenut projekt Akademije za građane

tomislavgrad
13.03.2012.
u 12:00

Cilj je u projekt uključiti što više građana kako bi oni razvili svoju društvenu mrežu te aktivnije sudjelovali u odlučivanju o pitanjima koja su od koristi za zajednicu

Općina Tomislavgrad pokrenula je u partnerstvu s OESS-om projekt Akademije za građane koji će svim zainteresiranim omogućiti besplatna saznanja o funkcioniranju općine, potvrđeno je iz Ureda za odnose s javnošću općine Tomislavgrad. 
 
Cilj je Akademije u projekt uključiti što više građana kako bi oni razvili svoju društvenu mrežu te aktivnije sudjelovali u odlučivanju o pitanjima koja su od koristi za zajednicu.
 
U radu Akademije, koji će se odvijati kroz osam predavanja od mjeseca travnja do lipnja ove godine, polaznici će se informirati o lokalnoj samoupravi, izborima u tijela općine ili mjesnih zajednica, te saznati više o zajedničkim razvojnim planovima i njihovoj provedbi kroz proračun.
 
Također, građani će pomoću Akademije moći više saznati o uslugama koje su im na raspolaganju od strane općine, općinskih poduzeća i ustanova, a moći će predložiti i vlastite teme za razmatranje. 
 
Nakon završetka, svi polaznici Akademije dobit će odgovarajuće certifikate. (fena)
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?