NOVA PRAVILA

U svatovima nema svirke nakon 4 sata

discko
Miroslav Šantek
04.06.2013.
u 09:45

Napravljen novi prijedlog odluke o radu ugostiteljskih objekata

Dolaskom Draženka Miletića na čelo Policijske uprave Mostar mnoge stvari su se promijenile u gradu na Neretvi. Jedna od njih je i rad ugostiteljskih objekata, a policija se zadnjih 10-ak mjeseci striktno pridržavala odluke koju su usvojile gradske vlasti. Zbog toga, nova odluka o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva na području Mostara izaziva veliko zanimanje javnosti. Prema prijedlogu odluke diskoklubovi, noćni barovi i klubovi mogu raditi do 3 sata ujutro, u svadbenim salonima se može svirati do 4 sata ujutro, a restorani mogu raditi i imati živu glazbu do ponoći.

Posebne dozvole

Za sve što izlazi iz spomenutih okvira potrebna je posebna dozvola nadležnog odjela Grada Mostara. Svi oni koji se ne budu pridržavali napisanih odredbi platit će visoke kazne. Velika je razlika i što kazne više neće pisati inspektori nego policajci. Svi oni koji ne budu imali dozvolu za izvođenje žive glazbe bit će kažnjeni iznosom od 1000 do 2000 KM. Za rad izvan dopuštenog vreme kazne su od 500 do 1000 maraka, a čak će se kažnjavati i konobari koji budu radili izvan radnog vremena s iznosom od 300 do 500 maraka. Svi objekti koji ne budu imali limitator glazbe ili ga ne budu ispravno koristili platit će kaznu od 800 do 1500 KM. Odredbe su prilično jasne i policija će s njihovom primjenom krenuti čim se one usvoje. - Mi smo i do sada samo provodili zakone, a ne svoje odluke. Imamo informacije da će odluka uskoro biti usvojena i mi ćemo je provoditi kao i sve prethodne - rekao nam je načelnik Miletić. Ostaje još pitanje tko to može usvojiti ovu odluku. Ranije je to radilo Gradsko vijeće Mostara, ali ono više ne postoji. Jedina vlast u gradu je gradonačelnik Ljubo Bešlić, tako da se očekuje kako će se prijedlog ove odluke uskoro naći pred njim.

Odluka Bešlića?

- Očekivati je kako će gradonačelnik umjesto Gradskog vijeća donijeti ovu odluku. Ovo pitanje se mora riješiti u razumnom roku kako bi situacija ostala pod kontrolom - rekli su nam jučer u mostarskoj Gradskoj upravi. Čak je postojala opcija da Skupština HNŽ-a usvoji odluku umjesto Gradskog vijeća Mostara, ali je naknadno utvrđeno kako Skupština ne može obaviti taj posao. - Koliko je meni poznato, mi nemamo ovlasti da donosimo takve odluke. One su isključivo u nadležnosti lokalne samouprave - izjavio je jučer za Večernji list predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ-a Tomislav Martinović. Naravno, ugostitelji se protive ovakvoj odluci i smatraju kako ugostiteljski objekti trebaju imati duže radno vrijeme. Iz policije poručuju kako će nastaviti provoditi odluke koje donese zakonodavna vlast, te se nadaju kako će se nove odluke poštovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?