Ljubuški

U školstvu određene poteškoće, ali izvješća su ipak usvojena

sjednica
Ivan Kaleb
29.03.2012.
u 10:56

Načelnik Nevenko Barbarić je spomenuo i pitanja u školstvu: vlasništvo nad školskim objektima, položaj OGŠ, blagajne...

- Zaključujemo da iz ovih izvješća i uz nedostatak rasprave ispada da je stanje u školstvu u najmanju ruku idilično, a ja ću vam reći, budući da radim i ostario sam u prosvjeti, stanje za vrijeme ministra Čambera bilo je tragikomično, a sada je žalosno, rekao je vijećnik HDZ-a 1990. Alfred Petrović na sjednici OV-a Ljubuški na čijem dnevnom redu su bile informacije i izvješća o radu u prošloj godini i programi rada za 2012. godinu triju ljubuških osnovnih i dviju srednjih škola te OGŠ.

Savjetodavna služba

Rekao je da se u ovom trenutku popisuju djeca za prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja, a ne zna se hoće li ga biti u dosadašnjem obliku ili u skraćenom izdanju, a ako bude u skraćenom postavlja se pitanje što ćemo s kadrovima koji su se zaposlili. Istaknuo je da već nekoliko godina u županijskom školstvu nema nikakve savjetodavne službe, nema Zavoda, nekad su bili savjetnici, nadzornici... Vijećnik HSP-a BiH Petar Majić je ustvrdio da u izvješću OŠ Marka Marulića nije spomenuto što je s novcem koji je otuđen iz te škole, a ravnatelj škole Davorin Medić je odgovorio da o tome nema obavijesti i da je postupak u tijeku.

Usvojena izvješća

Iz školske riznice je u veljači 2010. ukradeno oko 11.000 KM. Tihomir Kvesić, vijećnik HDZ-a BiH, je postavio pitanje školskih kuhinja, a načelnik Nevenko Barbarić je spomenuo i neka druga neriješena pitanja: vlasništvo nad školskim objektima, blagajne u školama. Sva izvješća i programi rada škola su usvojeni, a dogovoreno je da OV na sljedećoj sjednici usvoji zaključke i uputi ih županijskoj Vladi i županijskom Ministarstvu obrazovanja. Usvojeno je i izvješće o radu u 2011. i program rada za 2012. Dječjeg vrtića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?