EUROPSKA LIGA

U Širokom već znaju recept za prolaz – zabiti na Stožicama

siroki
Tomo Milićević
02.07.2011.
u 16:48

Wagneru, dva puta Mišiću, Zakariću i Pinjuhu nedostajalo malo sreće i koncentracije za savladati sigurnoga Džafića i mirnije putovanje na uzvrat

Nakon što su prošle godine dva puta “nakantali” ljubljanske zmajčeke (2.0 i 3:0), te u ljeto 2008. slično uradili i protiv drugog slovenskog predstavnika Kopera (3:1 i 3:2), Širokobriježani su u petom europskom nastupu protiv klubova iz Dežele naletjeli na čvrsti zid.

Olmipija ostvarila cilj

Olimpija je na Pecari ostvarila cilj i uspjela odigrati neodlučeno (0:0). Za Široki je to neuspjeh, iako je 0:0 ipak puno bolji rezultat nego recimo 1:1 ili 2:2, što bi više leglo gledateljima, gladnim pogodaka. Kad su razočarani malo došli sebi i hladno razmislili, počeli su kovati plan kako ipak izboriti nastup u drugom pretkolu protiv irskoga Bohemiansa. Kombinacija i “kombinatoraca” ima bezbroj i svi se slažu u jednom – u Ljubljani treba igrati hrabrije i više napadački, treba svakako postići pogodak. Pa neka onda Olimpija zabije dva ako može! Uoči susreta iz tabora Širokobriježana svi su govorili kako su izgledi 50:50, a nakon što je Cipranin Stelios Trifonos odsvirao kraj, trener gostiju izjavio je pred novinarima:

-Široki je bio favorit iz više razloga, osobito zbog lanjskih ukupnih 5:0. Sada su izgledi potpuno podjednaki. Znali smo kako je Široki ozbiljna i iskusna momčad. Mi smo došli igrati nogomet. Griješili smo pozadi u malo pretjeranom dodavanju lopte, pa su domaći napravili nekoliko brzih protivudara. Naša je sreća što nam nisu zabili pogodak. U uzvratu ćemo morati pružiti maksimum ako mislimo proći, rekao je trener Olimpije Dušan Kosić, dok je učitelj domaćih Mario Ćutuk kazao:

-Što se mojih igrača tiče, zadovoljan sam zalaganjem i svim što su pružili, jedino sam nezadovoljan što nismo postigli pogodak. Momci su se propisno istrošili. Bili smo bolji. Možemo zabiti u Ljubljani, siguran sam kako možemo...

Na pitanje zašto nije bilo očekivanog pritiska na samom početku, Ćutuk je dao objašnjenje:

-Igračima su sigurno u glavi bile misli o velikom ulogu koji nosi ishod utakmice, pa su igrali preoprezno. Trebalo im je desetak minuta dok su došli sebi i počeli igrati.

Naš je dojam pak da je dio domaćih igrača igrao “pod ručnom”.

Nestalo svježine

Čini se kako pojedinci nemaju dovoljno svježine nakon kratkih i napornih priprema, te samo dvije ogledne utakmice. No, jednako toliko odigrala je i Olimpija. Uistinu se čini da će Ćutukovoj momčadi biti lakše igrati u gostima. Dojam je kako je njihova obrana ranjiva i spora, samo je treba čvrsto pritisnuti. Pogodaka će u gostima sigurno biti. Ako ne u regularnih 90 minuta i u produžetku, možda odluka padne tek nakon jedanaesteraca. Sve to znaju u taboru Širokobriježana, pa se za svaku od ovih mogućnosti treba pripremiti. Vremena je malo, uzvrat je već u četvrtak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?