RATNI ZLOČIN

U Sarajevu danas ročište u slučaju Branimira Glavaša

glavaš
Arhiva VL
20.09.2010.
u 07:59

Vijeće Suda BiH će, nakon današnje javne sjednice, donijeti odluku po zahtjevu pravosudnih tijela Republike Hrvatske

U Sudu BiH danas će biti održano ročište na kojem će sudsko vijeće razmatrati slučaj Branimira Glavaša, koji je u RH osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina. Vijeće Suda BiH će, nakon današnje javne sjednice, donijeti odluku po zahtjevu pravosudnih tijela RH koja se odnosi na izvršavanje zatvorske kazne Branimira Glavaša, čime će ovaj predmet biti okončan. Iz Suda BiH ranije je Srni potvrđeno da je sudsko vijeće razmotrilo dokumentaciju koju je uputilo hrvatsko pravosuđe i potom pozvalo obje strane da iznesu stavove.

Sud BiH treba da razmotri izrečenu kaznu i da je, poslije toga, potvrdi, ili eventualno odredi manju kaznu. U skladu sa sporazumom između BiH i RH osuđenima ne može biti određena veća zatvorska kazna od one koju je pravosnažno izrekao nadležni sud u jednoj od dve države, ali postoji mogućnost da kazna bude smanjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?