Naslovnica

U ratu za šefa stranke Karamarko napadnut na YouTubeu

Sumnjivi poslovi s državom, sporna kupnja stana, crni fondovi, mešetarenja...
03. svibnja 2012. u 12:00 0 komentara 105 prikaza
Kalmeta, Karamarko
Foto: Filip Brala/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Kampanja za novog predsjednika HDZ-a ulazi u posljednju fazu, a kandidati postaju sve nervozniji i sve češće u javnost izvlače prljavi veš svojih protukandidata. Na “piku” je trenutačno bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko kojemu politički protivnici, najvjerojatnije članovi HDZ-a, ponovo izvlače stare optužbe od kojih je mnoge već odbacilo i Državno odvjetništvo.

DORH odbacio optužbe

Tako je snimka na HTV-u nikada emitirane emisije Latinice ponovo postala hit. Mailovi s linkom na videoisječke te emisije koji kompromitiraju bivšeg šefa MUP-a ovih dana kruže u političko-medijskim krugovima. Snimka sadrži i tvrdnje Udruge Partnerstva za društveni razvoj da Tomislav Karamarko kad je bio ministar u svojoj imovinskoj kartici nije naveo da je vlasnik parcele kraj Obrovca koja je iz pašnjaka pretvorena u građevinsku zonu.

– To je stara stvar kojom se nakon prijave Munira Podumnjaka (iz udruge Partnerstvo za društveni razvoj, nap. a.) morao baviti i USKOK. I osobno sam bio pozvan u USKOK na razgovor. Nakon tri mjeseca Državno odvjetništvo je odbacilo prijavu protiv mene. Uostalom, to zemljište nije ni moje ni od moga oca već od djeda i njegove braće, a treba reći da je ta parcela građevinska zona još od 1991. godine. Ja s tim zemljištem nemam ništa – rekao nam je jučer Tomislav Karamarko.

U spomenutoj snimci dio je posvećen i Karamarkovim poslovnim odnosima.

Tako se imputira da je bivši šef MUP-a bio posredni ili neposredni suvlasnik čak pet tvrtki koje su u vrijeme dok je bio ministar dobivale poslove od državnih poduzeća. Spominju se Soboli, Stabilis Consultum, Doron net, Ippon Security i ustanove Sigurnost Educa koja je djelovala u sklopu Sobolija i provodila tečajeve za zaštitarske poslove dok je licencije za zaštitarske poslove izdavao MUP na čelu kojeg je tada bio Tomislav Karamarko. Karamarko te optužbe nije posebno komentirao rekavši da su one sastavni dio prijave koju je DORH potpunoi odbacio.

– Nisam korumpiran, ne kradem i baš me zanima što će sljedeće izmisliti. Zašto se stalno vraćaju na staro? – kaže Karamarko.

Tvrdi da je puštanje stare snimke ponovo u “promet” rezultat rasta njegove potpore unutar stranke.

HEP sponzor sporta

– To se događa sada kad se na terenu osjeća moja prednost. Ja u principu imam protiv sebe sve protukandidate – rekao nam je Karamarko i dodao da će za nekoliko dana dobiti službenu potporu za predsjednika stranke od još tri do četiri županijske organizacije i da će uskoro imati podršku od “tri četvrtine stranke”.

Bivšem ministru unutarnjih poslova politički protivnici na dušu stavljaju i činjenicu da su Košarkaški klub Zagreb, čiji je dopredsjednik, sponzorirali i Dalekovod, HEP, Croatia osiguranje, Ina... – tvrtke protiv čijih se čelnika vode ili su se vodile istrage vezane uz korupciju.

– HEP i Croatia više nisu sponzori. Uostalom, te tvrtke sponzoriraju stotine sportskih klubova u zemlji – zaključio je Karamarko.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Tomislav Karamarko ZEMLJIŠTE - v

Tomislav Karamarko

ZEMLJIŠTE - vrijedan pašnjak

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj tvrdila je da je bivši šef MUP-a zatajio da je vlasnik parcele kraj Obrovca. Kao i da je ta parcela odjednom postala građevinska zona. DORH je optužbe odbacio.

SOBOLI d.o.o. - poslovali s državom

Karamarku predbacuju da je bio posredni ili neposredni vlasnik Sobolija i još četiri tvrtke koje su dobivale unosne poslove s državnim tvrtkama dok je bio ministar

KK ZAGREB - sponzori

Zamjeraju mu što je dopredsjednik kluba koji sponzoriraju i tvrtke kojima se bavio USKOK. Ali HEP ili CO sponzoriraju i druge

Jadranka Kosor STAMBENO PITANJE - Braća

Jadranka Kosor

STAMBENO PITANJE - Braća Drobac

Bivša premijerka nikada se neće moći riješiti hipoteke koju nosi od trenutka kada je uselila u stan na Ravnicama u kojemu i danas stanuje. Unatoč tome što je pravosuđe reklo da je sve čisto, mnogi joj ne vjeruju da ona nema ništa s degutantnom pričom koja je rezultirala izbacivanjem braće Drobac iz tog stana 1995. godine.

SUĐENJE HDZ-U - Morala je znati

Iako se protiv bivše premijerke, a prije toga i potpredsjednice Vlade i stranke, ne vodi istraga, neki protukandidati insinuiraju da je morala nešto znati o crnim fondovima i drugim aferama HDZ-a

Darko Milinović CRNI FONDOVI - cash and

Darko Milinović

CRNI FONDOVI - cash and carry

Iako je malo onih koji mu vjeruju, bivši ministar zdravstva i dalje tvrdi da se nikada nije okoristio i da iz crne stranačke blagajne nije uzimao novac. Tvrdi da mu podmeće podzemlje i da su dokumenti po kojima ispada da je u džep stavio 200 tisuća kuna falsificirani. Darko Milinović uporno ponavlja da je iz stranačke blagajne uzimao legalan novac koji nije koristio za sebe privatno već kao stranačku donaciju za crkvu u Bilaju.

Domagoj Ivan Milošević SUKOB INT

Domagoj Ivan Milošević

SUKOB INTERESA - cargo centar

Prijava protiv njega i sumnje u regularnost privatizacije tvrtke Pastor pojavile su se kada je postao potpredsjednik Vlade za investicije, a najozbiljnija afera u koju je dosad umiješan Ivan Domagoj Milošević datira iz listopada 2011. kada je tjednik Forum otkrio da Cargo centar Zagreb, tvrtka čiji je suvlasnik, planira realizirati investiciju od 230 milijuna eura na državnom zemljištu. Mnogi tvrde da je to klasičan sukob interesa.

 

 

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.