Mostar

U projektu Aktivni građani Mostar dobio 22 motivatora

british
19.04.2012.
u 11:35

Nakon uspješno završene edukacije, sudionici vještine prenose u lokalne zajednice sami izvodeći kaskadne radionice

Jučer je u OKC-u Abrašević upriličena svečana promocija uspješnih polaznika programa Aktivni građani koju je proteklih mjeseci vodio British Council u partnerstvu sa UN Volunteers i Vijećem mladih Grada Mostara. Tom prigodom održana je i promocija projekata društvene akcije koju će ovi aktivni Mostarke i Mostarci implementirati sljedećih mjeseci u svom gradu. Na promociji se sudionicima i gostima obratio i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Direktorica British Councila u BiH Larisa Halilović istaknula je da se projekt Aktivni građani provodi širom svijeta u preko 30 zemalja. “Program koji provodi British Council prošla su 22 građana s područja Mostara, a program uključuje obuku liderskih vještina koje im pomažu da budu svjesni sebe i svoje zajednice, te tehniku kako da pripreme i realiziraju projekte u zajednici. Nakon modula koje su polaznici prošli tijekom obuke, oni su postali motivatori, a to znači da su u mogućnosti održavati radionice mreži ostalih ljudi u zajednici kako bi zajedničkim snagama identificirali koje su ključne oblasti na kojima treba raditi” - istaknula je Halilović.

Projekt Aktivni građani se već treću godinu realizira u preko 30 zemalja svijeta, a sudionici postaju dio globalne mreže Active Citizens. Tako su u proteklim mjesecima četiri sudionika programa sudjelovali u međunarodnim studijskim razmjenama u Keniji i Pakistanu. Do sada je u BiH u programu sudjelovalo 85 polaznika, okupljajući više od 600 građana iz svojih zajednica na kaskadnim radionicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?