nedostatak kreveta

U Indiji sterilizirali 106 žena pa ih ostavili na polju da se oporave

sterilizacija (1)
Screenshot Youtube
13.02.2013.
u 10:46

Indija ima više od 1.2 milijuna stanovnika, a sterilizacija žena jedna je od strategija vlade kako bi se smanjio rast populacije.

Liječnici bolnice u Manikchak u regiji Zapadni Bengal na istoku Indije sterilizirali su više od 100 žena u jednom danu pa ih ostavili su u polju kako bi se oporavile od bolnih operacija, piše NY Daily News. Svaka od pacijentica trebala je biti pod strogim nadzorom liječnika barem tri sata nakon operacije, međutim umjesto toga liječnici su naredili da se pacijentice presele na prljavo polje u blizini bolnice gdje su bile izložene infekcijama i pogledima prolaznika.

Lokalne vlasti priznale su da bolnica nije opremljena da bi se mogla nositi s tolikim brojem pacijenata. Ima 60 kreveta. 30 za žene i 30 za muškarce. Također dopušteno je 25 sterilizacija dnevno, a prošle srijede izvedeno ih je 106. Nijedan od liječnika nije bio ginekolog pa je ginekolog došao iz susjednog grada.

Četiri liječnika bolnice su pod istragom.

Stanovnici Manikchaka ispričali su da bolnica obavlja sterilizacije redovito, no da su u prošlosti postavili šatore kao bi se pacijenti mogli oporaviti od operacije. Indija ima više od 1.2 milijuna stanovnika, a sterilizacija žena jedna je od strategija vlade kako bi se smanjio rast populacije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?