ŠTETNOST DUHANA

U hrvatskim trgovinama prodavali 46 kutija cigareta iz BiH

ronhill cigarete
VL
08.07.2010.
u 14:07

Policija je 'raskrinkala' i četiri osobe zbog nekoliko desetaka kutija duhanskih proizvoda.

 

KNIN - U vremenima kada se u Hrvatskoj polako otkrivaju krupne kriminalnlne afere i po građane štetne financijske malverzacije u kojima godinama sudjeluju i najviši dužnosnici, policija, čini se, ne zanemaruje ni kriminal znatno 'nižeg reda'. Tako iz PU šibenko-kninske obavještavaju kako su raskrinkali četiri osobe koje su nezakonito prodavale 46 kutija cigareta koje su kupili u susjednoj državi BiH, te ih sumnjiče za još 116 kutija cigareta koje su pronašli u kućama nekih od njih.

Naime, kako se ističe: u Policijskoj postaji Knin uz djelatnike Postaje financijske policije iz Zadra dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom i 46-godišnjakom oboje iz Knina, kao suvlasnicima tvrtke TO „Marić“ iz Knina i 49-godišnjakom iz Zadra i 42-godišnjakinjom iz Ervenika, kao djelatnicima te tvrtke, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Pojašnjava se da su policajci pregledali u Kninu i Pađanima trgovine kojima su vlasnici osumnjičena 52-godišnjakinje i 46-godišnjak, te su tamo u prodaji zatekli '49 komada kutija raznih cigarete sa kontrolnom markicom Ministarstva financija Bosne i Hercegovine'. Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku pretražene su i obiteljske kuće i osobna vozila koja koriste osumnjičeni suvlasnici, pa je tada pronađeno i oduzeto ukupno 116 komada kutija raznih cigareta, ističe se.

Zaključeno je kako su spomenuti dulje vrijeme u BIH kupovali cigarete, te su ih onda prodavali u svojim trgovinama u Kninu i Pađenima, te da ćče zbog toga biti kazneno prijavljeni Općinskom sudu u Kninu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije