KOLAPS

U Hercegbosanskoj županiji zameteno 89 sela

livno
VL
06.02.2012.
u 10:59

Na poziv načelnika opštine Tomislavgrad Ivana Vukadina i Opštinskog stožera Civilne zaštite jutros su se u čišćenje snijega na području ove općine uključili i vlasnici bagera

Na području šest općina Hercebosanske županije snijegom je zameteno 89 sela koja su odsječena od svijeta, a u kojima živi oko 8 500 stanovnika, potvrđeno je iz Županijske uprave Civilne zaštite u Livnu.

Direktor ove uprave Frano Laštro jutros je rekao lokalnim medijima da su podatke o zametenim selima dostavili općinski centri Civilne zaštite, te da zimske službe raščišćavaju snježne smetove koji su u nekim područjima veći i od dva metra.

Laštro je potvrdio da je na području HBŽ-a od 4. veljače proglašeno stanje elementarne nepogode, te da je zbog snježnog nevremena do daljnjeg prekinuta nastava u osnovnim i srednjim školama u općinama Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar.

U Livnu danas i sutra neće raditi ni Dječiji vrtić "Pčelice", a zbog neprohodnosti lokalnih puteva mnogi radnici zaposleni u javnom i privatnom sektoru danas nisu došli na posao.

Na poziv načelnika opštine Tomislavgrad Ivana Vukadina i Opštinskog stožera Civilne zaštite jutros su se u čišćenje snijega na području ove općine uključili i vlasnici bagera koji pokušavaju da pročiste puteve do Doma zdravlja, Staračkog doma i općinskih institucija.

Iz Županijske bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu potvrđeno je da su na Odjeljenje za hemodijalizu u ovoj zdravstvenoj ustanovi sinoć dovezeni i pacijenti iz Tomislavgrada koji su do Livna prebačeni pomoću bagera, skutera i traktora.

Ključne riječi

Komentara 1

AJ
Ajs
12:02 06.02.2012.

U Kupresu,osim problema sa snijegom ljudi su još od Nove godine suočeni i s vodoopskrbom.Strpljivi smo u nadi da će se naći rješenje za taj veliki problem.Nadamo se ,iako smo uskraćeni za informaciju o tome.Ne znamo što se događa:je lii voda smrzla ili je u pitanju neki kvar.Tako mi dočekasmo Novu bez vode,blokiranih računa i zatrpani snijegom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?