Izbori u Grčkoj

U grčki parlament ušla i krajnje desničarska Zlatna zora

grčka (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
06.05.2012.
u 22:57

Najviše glasova odnijela je konzervativna Nova demokracija oko 20 posto, a slijedi SYRIZA sa 16 posto

Na prijevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima, najviše glasova odnijela je konzervativna Nova demokracija (oko 20 posto), a slijede SYRIZA (16 posto) , koalicija lijevih stranaka koje se opiru mjerama štednje i traže novi memorandum s EU, dok je socijalistički PASOK (14 posto), uz Novu Demokaraciju uzdanica Bruxellesa, na trećem mjestu.

Ni jedna stranka nema potrebnu većinu, a o mogućim koalicijama se tek špekulira. Oštre mjere štednje i nezadovoljstvo političarima birači su pokazali okretanjem leđa "starim" strankama, Novoj demokraciji i PASOKU: u parlament su ušle stranke - lijeve, ali i ultra desne, neonacističke, poput Zlatne zore, koje redom zagovaraju izlazak iz eurozone.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

CR
Croata90
23:22 06.05.2012.

Drago mi je da su nacionalsocijalisti ušli u parlament. Izgleda da su oni jedini ostali koji imaju hrabrosti reći ne štetnoj dominaciji Europske unije i eura, te lošoj politici liberalizma i neoliberalizma što uništavaju staru grčku kulturu. Kamo sreće da svaka država ima bar po jednu nacionalsocijalističku stranku.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?