Prve gužve

U Doljanima se na graničnom prijelazu čekalo
sat i pol vremena

Granica
18.06.2012.
u 10:21

I oko ponoći na prijelaz granice u Doljanima čekalo se preko sat vremena

Završetak nastave u školama i paklene vrućine bile su povod za pravu invaziju turista i kupača iz unutrašnjosti BiH koji su ovog vikenda zakrčili granične prijelaze na jugu Hercegovine.

Kilometarske kolone

To je posebno bilo vidljivo na graničnom prijelazu Doljani gdje su se još od petka popodne stvarale kilometarske kolone vozila. Zanimljivo je da je u noći sa subote na nedjelju, točnije u satima oko ponoći, bio toliki priljev vozila da se na prijelaz granice čekalo čak sat i pol. “Ovo je zaista udarni i pakleni vikend jer su očito mnogi iskoristili ove visoke temperature kako bi skoknuli na more - govore nam granični policajci Goran Berić i Ahmet Ćulinović dok na plus 35 strpljivo kontroliraju vozila. A pripadnici postrojbe GP BiH Doljani ovog su vikenda imali pune ruke posla jer je uz osobna vozila registriran i znatno pojačan promet autobusa kako na ulasku tako i na izlasku iz BiH. Na putu do mora mnogi su vozači i njihovi suputnici ostali iznenađeni kada su naišli na dugačku kolonu prije graničnog prijelaza Doljani gdje se i jučer ujutro na prijelaz granice čekalo više od pola sata. “Iako smo rano krenuli iz Sarajeva ipak nismo mogli izbjeći ovu paklenu vrućinu pa je skoro nemoguće biti u automobilu dok čekamo na prelazak granice. Ipak, sav ovaj napor i mučenje će nam se isplatiti kada dođemo na odredište u Neum. Najgore je za malu djecu jer moramo svakih pola sata izlaziti iz vozila kako ih ne bi ubila ova visoka temperatura a možete zamisliti kako je tek unutra - istaknula je jedna mlađa Sarajaka dok s djetetom u rukama hoda pokraj dugačke kolone vozila na graničnom prijelazu Doljani. U jednom trenutku iz kolone vozila izišlo je više majki s malom djecom u rukama koju su morali smirivati i rashlađivati kako ne bi doživjeli temperaturni šok.

Plaže popunjene

Mnogi su izlazili iz autobusa i tražili vodu i voće kako bi se bar malo rashladili dok čekaju na prelazak granice. Nakon čekanja i prženja na paklenim vrućinama većina vozila se upućivala ka Makarskoj i Neumu gdje su plaže tijekom vikenda bile dobro popunjene. Visoke temperature bile su idealne za kraće odmore a mnoge su obitelji već uzele godišnje odmore kako bi duže ostali u Neumu. Tako je sezona u Neumu već počela pojačanim dolaskom turista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?