Naslovnica Svijet

U BiH nezaposlenost iznosi nevjerojatnih 44 posto

U Španjolskoj je zabilježena nezaposlenost od 24 posto, u Grčkoj 22, a u Portugalu iznosi 15 posto
18. lipnja 2012. u 10:07 0 komentara 1 prikaza
'nezaposlenost'
Foto: ''

Nezaposlenost u BiH dostigla je nevjerojatnih 44 posto, što je skoro dvostruko više od postotka u Španjolskoj koja ima najveći broj nezaposlenih u EU – 24 posto, pišu Nezavisne novine. U BiH je tako 519.160 nezaposlenih.

Procjenjuje se da je ukupna nezaposlenost za EU u travnju iznosila oko 11 posto. U Grčkoj je tako zabilježena stopa nezaposlenosti od 22 posto, dok u Portugalu iznosi 15 posto, a problem koji muči Uniju je i masovna nezaposlenost mladih do 25 godina. Predsjednik Saveza samostalnih sindikata u BiH Ismet Bajramović tvrdi da nezaposlenost dostiže i 46 posto. 

– Po zakonu vjerojatnosti trebao bi biti kaos u državi, no toga nema jer se socijalni mir štiti radom na crno – tvrdi Bajramović.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje u Hrvatskoj, broj nezaposlenih u svibnju bio je 306.059, što je za 2,5 posto više nego u svibnju prethodne godine kada je nezaposlenost iznosila 20,2 posto.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.