Zaposleni ne dolaze

U 74 institucije radi 22 000 službenika

Dušanka Majkić
13.05.2012.
u 15:03

Entiteti više ne mogu financirati neracionalnu upravu

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić upozorava da BiH ima neracionalnu upravu koju entiteti više ne mogu financirati.
“BiH ima 74 institucije u kojima je zaposleno oko 22.000 ljudi. Među tim institucijama je i više od 40 agencija, direkcija i drugih upravnih organizacija od kojih mnoge ne daju nikakav učinak, a postoje i one čiji zaposleni uopće ne dolaze na posao”, rekla je Majkić u intervjuu Srni.

Ona je podsjetila da je nekoliko puta pokretala inicijativu za rješavanje pitanja rada nekoliko institucija, na prvom mjestu Povjerenstva za koncesije. “To povjerenstvo osnovano je prije 10 godina i nije odgovorilo ni na jedan zahtjev za koncesije”, istakla je Majkić i dodala da se za zakup izuzetno reprezentativnog prostora za smještaj ove institucije iz proračuna BiH izdvajaju značajna sredstva. Istaknula je kako treba racionalizirati i Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?