Radio Posušje

Tzv. JNA htjela ga je bombardirati

Radio
19.07.2012.
u 10:49

Zapovijed za zračno djelovanje na Radio Posušje stigla je iz Knina

U gradu podno Radovnja 19. srpnja 1984. godine, nakon tromjesečnih priprema, Radio Posušje započeo je rad i emitiranje vlastitog programa kao 52. radiopostaja u BiH i četvrta u Hercegovini. O toj medijskoj kući napisano je mnoštvo priloga pa ipak, kada se govori o njemu, mnogi se odmah prisjete dana Domovinskog rata i svih zasluga te kuće. Kada su agresori “polomili” sve druge odašiljače, Radio Posušje je ostao čvrsto na nogama i prenosio sve najvažnije događaje u tim teškim danima.

Od Pologa do danas

Novinari i brojni suradnici od tenkova JNA na Pologu do oslobađanja Kupresa i drugih bojišta bili su na tim događajima. Radio je smetao neprijatelju pa su ga planirali srušiti i uništiti. O tome postoje i pisani dokumenti. Za 25. obljetnicu svjetlo dana ugledala je knjiga “25 godina s vama u eteru”, nabrojane su brojne uspješne akcije i dobra suradnja s mnogima koja je temelj i današnjeg rada. Sadašnji ravnatelj Tomislav Topić, između ostalog, ističe:

- Unatoč teškim vremenima, naša kuća radi, uvodimo nove stvari, a riječ je o emitiranju priloga na internetu uz redovito ažuriranje stranica. To je dalo novi zamah i odobravanje mnogih, posebice naših raseljenih Posušana diljem svijeta. Poradili smo i na kvaliteti zvuka izmjenom kabelskog sustava u režiji . Vršiteljica dužnosti glavne urednice Marija Budimir u zanosu posla, novih tema i dogovora o vrućim prilozima te suradnji s kolegama, tek je objasnila kako se radi za bolji program po mjeri slušatelja. - Ostvarujemo dobru suradnju s mnogima pa i drugim radijskim postajama i dnevnim listovima i portalima. Kao i većina drugih, koji rade u teškim financijskim minusima, ne napušta nas optimizam. Svi vjerujemo u bolje sutra i spremni smo za nove izazove. Nije, možda, prigoda ali želim reći kako nam teško pada što nekada ne možemo ostvariti razgovore s nekim odgovornim osobama radi razrješenja “vrućih tema”, jer se opravdavaju da se ne žele javno eksponirati iako im je to dužnost. Ipak, ide se dalje uz sve pozitivno iz našega dosadašnjeg rada - uvjerava i čitatelje Večernjaka, s kojima se uvijek dobro surađuje.

Rad za opće dobro

Tko pročita objavljene priloge, nekad suradnika Radio Posušja, a danas eminentnih stručnjaka i uglednih osoba, bit će mu daleko jasnija slika o radu ove male, ali u srcu velike kuće i njezinoj suradnji sa svima – od Posušja i Hercegovine, Hrvatske pa sve do SAD-a, Kanade, Australije... Dakle, i na ovaj rođendan zaposlenici neće slaviti, ranije otići s posla, tražiti nagrade za jubileje. Oni će, i sami su potvrdili, odraditi sve što je moguće za opće dobro svojih vjernih slušatelja. Radio Posuše ide dalje, u pripremi je nova knjiga za 30 godina života i rada. Djelatnici iz tog radija dogurali su na odgovorne pozicije, a sadašnji novinar Ljubo Kovač na čelu je Udruge hrvatskih novinara BiH od koje se očekuju novi poticaji za bolji status kolega u svim hrvatskim medijima u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
19:11 19.07.2012.

Otvoriti radio u komunizmu i da bude Hrvatski,sa naglaskom,je moglo samo ako je sluzio bivsem sistemu..............pa nemoze se malo ka** mali pi**iti........Ili si ili...........

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?