protokol o suradnji

Tužiteljstva Srbije i BiH zajedno protiv počinitelja ratnih zločina

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
31.01.2013.
u 14:05

Na principu dobrovoljnosti, ovaj dokument omogućava ustupanje dokaza i informacija u predmetima ratnih zločina između dva tužiteljstva, a posebno u slučajevima paralelnih istraga.

BEOGRAD – Tužitelj za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević i Glavni tužitelj BiH Goran Salihović potpisali su danas u Bruxellesu Protokol o suradnji u progonu osumnjičenih za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i zločin genocida. Za ratne zločince će od sada na svim granicama u regiji biti podignuta rampa pravde. Stvorena je mogućnost efikasnije zaštite interesa žrtava, rekao je tom prilikom Vukčević. Iz srbijanskog tužiteljstva navode da je potpisivanjem Protokola s Tužilaštvom BiH zaokružen neophodan okvir za pravdu u regiji jer Protokol definira instrumente za efikasno procesuiranje osumnjičenih za ratne zločine. Na principu dobrovoljnosti, ovaj dokument omogućava ustupanje dokaza i informacija u predmetima ratnih zločina između dva tužiteljstva, a posebno u slučajevima paralelnih istraga.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije