Odgođeno suđenje

Tužitelj Šuškić prikrio pisane dokaze za MUP

MUP
VL FOTO
21.05.2010.
u 12:40

Sudsko vijeće naložilo je tužitelju da dostavi sve dokumente kojima raspolaže, a nastavak je predviđen za 10. lipnja

Jučerašnji nastavak suđenja za više dužnosnika koje se povezuje s radom MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije bio je jedan od najkraćih te ponovno kompromitirajućih za tužiteljstvo. Naime, nakon što je ispitao sve svoje svjedoke, tužitelj Ismet Šuškić, koji je nastavio raditi na slučaju koji je do tada prilično ‘slobodno’ vodio bivši finski kolega Heikki Wendorf, predstavio je materijalne i pisane dokaze.

Kada je tužitelj Šuškić započeo iznositi dokaze, obrana optuženih je shvatila da ove dokumente nikada do sada nisu imali prigodu vidjeti. Zbog toga su odvjetnici Nada Dalipagić, Zdravko Rajić, Davor Šilić i Marinko Katić odmah reagirali tražeći da se obustavi jučerašnji nastavak suđenja. Njihov zahtjev prihvatilo je sudsko vijeće Suda BiH te je za 10. lipnja naložilo odgodu sudskog postupka.

Naime, suprotno je zakonu o kaznenom postupku da tužitelj skriva dokaze od obrane i mora ih dostaviti na uvid optuženima i njihovim odvjetnicima, što ovdje nije bio slučaj. Obrane optuženih su na početku suđenja dobili više CD-ova s dokumentacijom, a jučer im je predstavljen registrator novih dokumenata.

Zbog takvog ponašanja tužitelj Šuškić je zaradio i opomenu od jednoga člana sudskog vijeća koje je naložilo da sve dokumente kojima raspolaže dostavi obrani optuženih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije