Tko će pobijediti?

Tudor: Jurčić je fantastičan, iako radi u klubu bez navijača

Igor Tudor, Kruno Jurčić (1)
Slavko Midžor/Pixsell
25.05.2013.
u 10:27

- Dinamo je favorit, oni su druga dimenzija, priča za sebe. Svi znamo kakva je Dinamova momčad, ali kod mojih igrača Dinamo budi motiv

Kraj sezone je stigao, Hajduk u rezultatski nimalo bitnoj utakmici stiže Dinamu na završnu proslavu prvaka. Osmi put zaredom Splićani gledaju u leđa modrima, to je rekordni niz, koji boli Hajdukove pristaše. Igor Tudor svjestan je Dinamove dominacije.
- Dinamo je favorit, oni su druga dimenzija, priča za sebe. Svi znamo kakva je Dinamova momčad, ali kod mojih igrača Dinamo budi motiv. Idemo odigrati najbolje što možemo, odigrati mušku utkamicu, idemo pobijediti. Vjerujem u moje momke, ne idemo primiti što manje manje golova. Parirat ćemo Dinamu, koji je trenutno naša najbolja momčad. Pripremili smo se za derbi. Dinamo je prvak, mi smo uzeli kup. Uvijek je posebni naboj kada igraju Hajduk i Dinamo, to nisu obična tri boda bez obzira na situaciji na tablici - kazao je Tudor.
Odmah na startu trenerske karijere Tudor je zatražio da ga nikada ne pitamo na koga može, a na koga ne može računati na utakmici. Ali, ovaj put nije to mogao izbjeći.
- Došli smo i do tog pitanja, stvarno s razlogom. Igrači su doslovno satrani, imamo veliki broj ozljeda, što mehaničkih, što mišićnih. Od finalne utakmice kupa nemam pet igrača. Jozinović ima žute kartone, ozlijeđeni su Vršajević, Maglica, Vuković i Sušić. Tino je otpao u posljednjem trenutku, ima ozljedu prednje lože, ne želimo riskirati neku dužu pauzu. Nema ni Mikanovića, možda bi i igrao u prvoj momčad. Otprije nam nedostaju Blažević, Andrijašević, Kiš i Mujan, ima još igrača, koji su odavno van stroja. Priključit ću juniore Lučića, Džonija, Kovačića i Pašalića, s njima ćemo imati osamnaest igrača za zapisnik - rekao je Tudor.
Igrači su nekoliko dana slavili osvajanje kupa, uoči puta imali su slobodno do 1 ujutro.
- Nismo pretjerali sa slavljem, ali trebalo je proslaviti kup. Možda je i bolje da ulaze novi, svježi igrači - kaže Tudor.
Bit će zanimljivo i na klupama. Jedan spram drugog sučelit će se Tudor i Kruno Jurčić. Na početku sezone dijelili su istu klupu, bili su pomoćnici Igora Štimca u reprezentaciji. Danas vode Dinamo i Hajduk, a Štimac je reprezentaciju popunio Mišom Krstičevićem. Tudor obožava Jurčića s kojim je igrao zajedno igrao i u reprezentaciji.
- Veselim se susretu s Krunom. Jurčić je fantastičan trener, još bolja osoba, izuzetno ga cijenim. Radi u klubu bez navijača, to nije lako, njegov trenerski rad najčešće je vezan za Dinamo i po meni je potcijenjen. Nitko kao Kruno ne zna na svoje igrače prenijeti znanje - zaključio je Tudor.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije