nakon potresa

Tsunami pogodio Solomonske otoke, najmanje petero mrtvih

potres solomonski otoci (1)
Reuters/Pixsell
06.02.2013.
u 08:17

Policija je doputovala na to područje te se kao prioritet pokušava osposobiti lokalni aerodrom kako bi mogla doći pomoć.

Tsunami je pogodio istok Solomonskih Otoka nakon snažnog potresa magnitude 8.0 stupnjeva koji je oko 1:12 sati po srednjoeuropskom vremenu pogodio područje blizu otočja Santa Cruz. Prema izvještajima četiri osobe su poginule, dvije nestale a deseci domova uništeni, donosi BBC, dok  CNN javlja da je poginulo najmanje 5 osoba. 

Potres je bio na dubini od oko 28 kilometara. Tsunami od oko 1 metar nakon toga pogodio je Latu, glavni grad na otoku Nendu u istočnoj regiji Solomonskih Otoka. Najviše štete pretrpjela je zapadna obala, javlja BBC, a prema jednom izvještaju valovi tamo su bili visoki i metar i pol. Uništili su tri sela.

Policija je doputovala na to područje te se kao prioritet pokušava osposobiti lokalni aerodrom kako bi mogla doći pomoć. Nekoliko ljudi primljeno je u bolnicu zbog lakših ozljeda. 

>> Snažan potres pogodio Indoneziju, poginula 9-godišnja djevojčica

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije