Istraga

Trojica maloljetnika ubila fratra (78) iz koristoljublja

Svećenik
11.02.2013.
u 15:39

Policija je uhitila 7 maloljetnika iz Bihaća, starosti od 16 do 18 godina, a trojicu osumnjičila za ubojstvo katoličkog redovnika u Župnoj kući u selu Zavalje, 20 km od Bihaća

Policija je jučer uhitila sedam maloljetnika iz Bihaća, starosti od 16 do 18 godina, a trojicu osumnjičila zbog ubojstva katoličkog redovnika Mile Ivančića (78) u Župnoj kući u selu Zavalje, 20 kilometara južno od Bihaća. Riječ je o mladićima koji su ranije bili poznati po sitnim provalnim krađama i uživanju marihuane. Sumnjiči ih se da su zločin počinili iz koristoljublja. Policijski ravnatelj Marijan Šimić jučer nije želio potvrditi ove informacije navodeći da još traje kriminalistička obrada nad više osoba za koje se vjeruje da su sudjelovali u svirepom ubojstvu, najavljujući današnju izvanrednu konferenciju za novinare.

Nije etnički motivirano

- Mogu samo potvrditi da je policija ušla u trag počiniteljima, kao i njihovim motivima. Trenutačno se vrše pretresi na više lokacija te prikupljeni brojni dokazi koji će nam, kako vjerujemo, pomoći u potpunom rasvjetljavanju slučaja. Kao što smo i ranije kazali, ubojstvo nije bilo etnički motivirano, nego je riječ o djelu kriminalnog karaktera - istaknuo je Šimić. Dodao je da su morali potražiti pomoć stručnjaka forenzike iz Federalne uprave policije iz Sarajeva, jer u Bihaću nemaju laboratorij pa bi rezultate vještačenja trebali čekati više od tjedna, za što nisu imali vremena. Obdukcija je pokazala da je redovnik, koji je ovog proljeća trebao proslaviti jubilarnih 50 godina službe, ubijen u petak navečer, odnosno najmanje 12 sati prije nego što je njegovo tijelo pronađeno. Tri puta su ga nožem uboli ispod vrata, a potom zatukli i kamenom koji je i pronađen na mjestu zločina.

Ubijen na ulazu

Nesretnog Ivančića je u subotu oko 14.30 sati u lokvi krvi na hodniku iza zaključanih vrata zatekla mještanka Mirjana Dujmović koja je s kćeri došla pomoći u čišćenju. Ubijeni redovnik je posljednji put viđen živ u oko 21 sata, kada je otišao iz kuće mještanina Zvonka Majstorovića. Vjeruje se da je ubijen čim je zakoračio u hodnik. Odmah se posumnjalo da je napadnut zbog koristoljublja, jer je prije nekoliko dana podigao veću svotu novca iz banke, kako bi platio radove na nedavno obnovljenoj kući. Inače, u posljednja dva mjeseca to je bila treća pljačka u ovoj kući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?